BAJATOVIĆ: Priključak na gas za 780 evra verovatno od 1. jula

BAJATOVIĆ: Priključak na gas za 780 evra verovatno od 1. jula

Planirana akcija priključivanja domaćinstava u Srbiji na gasnu mrežu, po jedinstvenoj, nižoj ceni od 780 evra po priključku, mogla bi početi 1. jula, najavio je danas direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i ponovio da gas za domaćinstva neće poskupeti do kraja godine.

Bajatović je na konferenciji za novinare najavio da će priljučivanje domaćinstava na gasovod moći da se plati u 36 rata, bez sredstava obezbeđenja, jer će rizik preuzeti "Srbijagas".

On je objasnio da je preduslov za početak akcije jeftinijeg priključivanja na gasovod, koji sada domaćinstvo u proseku košta oko 950 evra, izmena odredbi Pravilnika o posebnoj vrsti objekata i posebnoj vrsti radova, kojom bi se lokalne samouprave odrekle taksi za pruključenje gasa, a koje trenutno iznose od 400 do 1.200 evra.

Domaćinstva zainteresovana za uvođenje priključka, kako je kazao, sama će rešavati unutrašnje instalacija, a "Srbijagas" će sklapanjem ugovora sa nekoliko firmi omogućiti da taj posao završe najpovoljnije moguće.

Dodao je i da će na teritorijama, na kojima je u toku izgradnja gasne distributivne mreže, domaćinstva koja sklope ugovor o priključku, moći da dobiju dodatni popust od 20 odsto.

Prema podacima "Srbijagasa", u toku 88 projekata gasifikacije u Srbiji, da je ugovorena izgradnja više od 17.000 kilometara distributivne mreže, a da se stvaraju uslovi za priključivanje više od 128.000 domaćinstava, sa mogućnošću daljeg povećanja do 500.000 priključaka.

Na pitanje novinara da li očekuje da će ostati na mestu direktora "Srbijagasa" i nakon predstojećih izbora, Bajatović je kazao da je to pitanje za Vladu Srbije.

– Razmišljao sam o Ujedinjenim nacijama. Kada je mogao Vuk Jeremić, mogu i ja – rekao je Bajatović u šali.

Naveo je da ne zna da li će ostati na mestu direktora "Srbijagasa", da je to stvar Vlade Srbije, ističući da je "Srbijagas" pokazao rezultate i da će se videti kako će se oni oceniti posle izbora.

Istakao je i da u "Srbijagasu" nijedan član menadžmenta nije u partiji i da u poslu nema mesta za politiku.

 

 

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dusanka Bojic

  pre 671 dan i 14 sati

  Molim vas za odgovor da li je poceo prikljucag gasa na 36 rata ,ako nije ,a nije tako kazu u gasu KADA CE

  Oceni komentar:
  0
  0