Beldocs eho i novosadska premijera filma "Gru tu je" u Areni od 12. do 15. septembra

Beldocs eho i novosadska premijera filma "Gru tu je" u Areni od 12. do 15. septembra

Turneja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs pod nazivom Beldocs eho biće održana i ove godine u bioskopu Arena Cineplex od 12. do 15. septembra i predstaviće publici četiri odabrana filma iz najnovijeg, upravo završenog 16. izdanja ovog festivala, kao i novosadsku premijeru dokumentarnog filma o rep legendi "Gru tu je" uz prisustvo dela autorske ekipe filma.

Svakog dana od 12. do 14. septembra biće prikazan po jedan film u terminu od 18 časova, dok sve posetioce biskopa Arena i obožavaoce čuvenog Grua očekuje novosadska premijera filma o njemu u petak, 15. septembra od 20 časova. Ulaznice su u prodaji.

Publika Arene Cineplex će biti u prilici da pogleda zanimljiv izbor dugometražnih dokumentarnih filmova iz celog sveta, nagrađenih na najprestižnijim svetskim filmskim festivalima. Od 12. do 15. septembra biće prikazani: "I kralj reče Kakva fantastična mašina" (režija Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck – Švedska Danska — 2023),  "Girl Gang" (Susanne Regina Meures — Švajcarska — 2022), "Potpuno poverenje" (Jialing Zhang — Nemačka Holandija — 2023).

Beldocs Eho u bioskopu Arena Cineplex zatvoriće novosadska premijera dokumentarnog filma o rep legendi "Gru tu je" u režiji Bojana Vinulovića i Renea Miškolcija, u petak 15. septembra od 20 časova, uz prisustvo dela autorske ekipe filma. Posle snimanja više od 10 sati razgovora sa skoro 50 sagovornika javnost će sigurno biti iznenađena brojnim detaljima iz života i rada Dalibora Andonova Grua. Koristeći se neobjavljenim arhivskim snimcima kao i ekskluzivnim intervjuima i svedočenjima Gruovih prijatelja i saradnika - uglavnom istaknutih muzičara, sportista i kulturnih radnika, autori stvaraju narativ o čoveku koji je još u svojim ranim dvadesetim, sredinom '90ih, udario temelje repa u Srbiji, ali i šire.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan