Besplatni udžbenici za novosadske prvake, najbolji učenici idu na Krf

Besplatni udžbenici za novosadske prvake, najbolji učenici idu na Krf

Na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića svim učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Novog Sada biće obezbeđeni besplatni udžbenici, javljeno je u saopštenju iz Gradske kuće.

Kako se navodi, na osnovu Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, koji je donelo Gradsko veće, za nabavku udžbenika svim prvacima, koji to pravo nisu ostvarili putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predviđeno je 25.700.000 dinara.

Takođe, na osnovu pomenutog programa, učenici prvog razreda dobiće na poklon "Prvarice" i "Azbučne dobrodošlice", najboljim novosadskim đacima osnovnih i srednjih škola biće finansirana poseta Srpskoj kući na Krfu, a Grad će učenicima novosadskim osnovcima i srednjoškolcima finansirati i organizovane posete Narodnom muzeju u Beogradu i Pozorištu mladih u Novom Sadu, navodi se u saopštenju iz Kabineta gradonačelnika. 

Za realizaciju Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, ukupno je namenjeno blizu 72 miliona dinara.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan