Betanija dobila aparat za testiranje sluha kod beba

Betanija dobila aparat za testiranje sluha kod beba

Klinika za Ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine danas dobila skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba.

Najveće vojvođansko porodilište, gde se godišnje rodi skoro 7.000 beba, osmo je po redu koje je u akciji "Blic fondacije" i "Telekoma Srbije" - "Srce za decu" dobilo aparat za proveru sluha kod beba.

U prisustvu generalne direktorice kompanije "Ringier Axsel Springer" i upraviteljice "Blic fondacije" Jelene Drakulić Petrović, aparat za skrining sluha načelnici neonatologije novosadskog porodilišta dr Ljiljani Dobrić uručio je generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk.

U Srbiji se svake godine rodi više od 60.000 dece, a oko 300 beba se rodi sa oštećenim sluhom. Bez aparata za skrining sluha nemoguće je na vreme otkriti da dete ima problem sa sluhom. Taj hendikep se uglavnom kasno otkrije, i posledice po zdravlje deteta budu znatno veće nego da je oštećenje sluha otkriveno odmah po rođenju.

Dr Dragan Stajić, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, zahvalio se donatorima na aparatu koji će unaprediti zdravlje najmlađih.

- Doniranjem ovako vrednog i važnog poklona pridružujemo se ostalim porodilištima u Srbiji koja su počela da sprovode skrinig sluha odmah po rođenju. Drago nam je što je “Blic  fondacija” i ovom donacijom prepoznala problem kod dece sa oštećenim sluhom i omogućila da se  rani skrinig sluha započne što pre - istakao je dr Stajić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan