Betanija dobila aparat za testiranje sluha kod beba

Betanija dobila aparat za testiranje sluha kod beba

Klinika za Ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine danas dobila skrining aparat za otkrivanje oštećenja sluha kod beba.

Najveće vojvođansko porodilište, gde se godišnje rodi skoro 7.000 beba, osmo je po redu koje je u akciji "Blic fondacije" i "Telekoma Srbije" - "Srce za decu" dobilo aparat za proveru sluha kod beba.

U prisustvu generalne direktorice kompanije "Ringier Axsel Springer" i upraviteljice "Blic fondacije" Jelene Drakulić Petrović, aparat za skrining sluha načelnici neonatologije novosadskog porodilišta dr Ljiljani Dobrić uručio je generalni direktor "Telekoma Srbija" Predrag Ćulibrk.

U Srbiji se svake godine rodi više od 60.000 dece, a oko 300 beba se rodi sa oštećenim sluhom. Bez aparata za skrining sluha nemoguće je na vreme otkriti da dete ima problem sa sluhom. Taj hendikep se uglavnom kasno otkrije, i posledice po zdravlje deteta budu znatno veće nego da je oštećenje sluha otkriveno odmah po rođenju.

Dr Dragan Stajić, upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo, zahvalio se donatorima na aparatu koji će unaprediti zdravlje najmlađih.

- Doniranjem ovako vrednog i važnog poklona pridružujemo se ostalim porodilištima u Srbiji koja su počela da sprovode skrinig sluha odmah po rođenju. Drago nam je što je “Blic  fondacija” i ovom donacijom prepoznala problem kod dece sa oštećenim sluhom i omogućila da se  rani skrinig sluha započne što pre - istakao je dr Stajić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bez struje KCV jkp novosadska toplana novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja raspored sahrana novi sad bebe Spens matičar novi sad servisne informacije novi sad jkp lisje sahrane novi sad Elektrodistribucija Novi Sad novosađani isključenja struje šoping centar promenada servisne informacije novosadska policija JKP Vodovod i kanalizacija klisa klinički centar vojvodine bez vode JGSP "Novi Sad" promenada isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo betanija Isključenje struje novosadsko porodilište elektrovojvodina