Bez štrajka vozača GSP-a, Grad pristao na povećanje plata

Bez štrajka vozača GSP-a, Grad pristao na povećanje plata

Najavljenog štrajka u Gradskom saobraćajnom preduzeću sutra neće biti, to je rezultat sastanka zaposlenih s predstavnicima Grada.

Predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata u JGSP "Novi Sad" Vladimir Andrić, potvrdio je za 021.rs ovu vest i dodao da je Grad pristao na zahteve radnika da se povećaju zarade.

Prema njegovim rečima, dogovor predviđa drugačiji način obračuna koeficijenta plata, koji bi trebalo da omogući pravednije i više zarade radnika, a precizna računica biće poznata u narednim danima.

DVERI NOVI SAD: Miloš Vučević je urušio GSP

Danas sastanak predstavnika Grada i vozača GSP-a

Zadovoljni smo postignutim dogovorom jer su predstavnici Grada obećali da će dok se ne potpiše kolektivni ugovor koji će sadržati rezultate današnjeg dogovora, preraspodelom novca unutar preduzeća biti obezbeđen novac za veće plate ‒ rekao je Andrić.

GSP: Vozači najavili štrajk ukoliko ne dobiju veće plate

Potpisivanje kolektivnog ugovora očekuje se u martu. U pregovorima, koji su trajali skoro tri sata, učestvovali su šef kabineta gradonačelnika Žarko Mićin i oko 30 radnika GSP-a.

Oceni vest:
9
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Tsko treba

  pre 593 dana i 21 sat

  Tako treba. Samo organizovano i bez popustanja. Ne dajte da vas iznesu na buvljak kao sto su hteli

  Oceni komentar:
  6
  35
 • Nemanha

  pre 593 dana i 2 sata

  Kada se uredi sistem i država,da funkcionišu na način,kao da će stalno biti "izbori",da neko ko "zasedne u fotelju",neće moći da se bahati, tek tada će ljudi živeti normalno !

  Oceni komentar:
  2
  11