BUDISAVA: Otvoren rekonstruisani Dom penzionera (FOTO)

BUDISAVA: Otvoren rekonstruisani Dom penzionera (FOTO)

Objekat Doma penzionera u Budisavi, površine 126 kvadratnih metara, potpuno je rekonstruisan, uvedeno je grejanje na gas i opremljen je novim nameštajem i elektronskim uređajima.

U okviru rekonstrukcije objekta izvedeni su radovi na kompletnoj zameni krova i krovne podkonstrukcije, zamenjena je drvena stolarija, podovi, keramika i pregradni zidovi, izvršena je izolacija objekta, zamena oluka, fasade, sanitarija, vodovodnih i kanalizacionih instalacija, elektroinstalacija i ugradnja LED svetiljki, navodi se u saopštenju iz Gradske kuće.  

Obnovljeni Dom penzionera obišao je zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić.

– Veoma mi je drago što Dom penzionera u Budisavi ponovo radi. U rekonstrukciju i opremanje objekta uloženo je deset miliona dinara kako bi stariji stanovnici tog prigradskog mesta imali prostor u kojem mogu kvalitetno da provode svoje slobodno vreme  – izjavio je Milan Đurić i dodao:

– Grad brine o našim najstarijim sugrađanima. U poslednjih osam godina uloženo je preko 400 miliona dinara u adaptaciju, rekonstrukciju ili izgradnju sedam domova penzionera. U budžetu za 2021. godinu opredelili smo sredstva za pomoć i podršku koja će im, pored povećanja penzija koje je Vlada Republike Srbije najavila za sledeću godinu, sigurno mnogo značiti – rekao je Đurić.


Predsednik Udruženja penzionera Grada Novog Sada Momo Čolaković se u ime prisutnih zahvalio Gradu na brizi i stvaranju boljih uslova za život 800 korisnika penzije u Budisavi.

– Veoma je važno da stariji ljudi znaju da nisu zaboravljeni i da mogu da provode svoje slobodno vreme u pristojnim uslovima. Uskoro će biti otvoren i Dom penzionera u Kisaču, sledeće godine u Кaću, a narednih godina očekujemo otvaranje objekata u Ledincima, Кamenici i nadamo se, izgradnja Doma penzionera na Popovici. Želim da se posebno zahvalim gradonačelniku Vučeviću, zato što je ispoštovan svaki segment protokola između Grada i Udruženja penzionera. Ovih dana zahvaljujući Gradu 400 korisnika penzija boravi u banji, a imamo i pomoć za najsiromašnije, odnosno različite usluge koje mogu da koriste oni koji imaju najniže penzije – istakao je Čolaković. 



Iz Kabineta gradonačelnika kažu da je Grad Novi Sad u razvoj Budisave od 2012. godine uložio 450 miliona dinara. Izgrađen je 21 kilometar vodovodno-kanalizacione mreže, a u rekonstrukciju 14 kilometara puteva uloženo je 125 miliona dinara.


– Pri kraju je realizacija investicije izgradnje saobraćajnih površina i javnog osvetljenja u Ulici Petra Drapšina za šta je izdvojeno oko 13,5 miliona dinara. Takođe, stupio je na snagu i izmenjeni tarifni sistem JGSP "Novi Sad" koji će doprineti smanjenju rashoda kućnog budžeta stanovnika Budisave, Stepanovićeva i Kovilja –
objasnio je Milan Đurić ističući da je Grad  spreman da sasluša predloge Saveta Mesne zajednice i građana za razvoj Budisave i da ih uvrsti u projekte koji će biti realizovani u narednom periodu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan