"Dani informatike u školama Vojvodine" u četvrtak na Fakultetu "Fimek"

"Dani informatike u školama Vojvodine" u četvrtak na Fakultetu "Fimek"

U četvrtak 20. decembra, na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu održaće se manifestacija "Dani informatike u školama Vojvodine".

"Dani informatike u školama Vojvodine" je manifestacija koja se realizuje po dvanaesti put u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Fakulteta "Fimek". Organizator i realizator je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike.
 
- Ovim ciklusom nastavljamo dodeljivanje nagrade i plakete pod imenom doajena informatike u Vojvodini prof. Stjepana Hana. Ova nagrada se dodeljuje svake godine najuspešnijoj školi u Vojvodini na polju informatike – kaže se u saopštenju "Fimeka".
 

Na manifestaciji "Dani informatike u školama Vojvodine" vrednuju se sledeće aktivnosti:

• primena računara u rukovođenju školom

• osposobljavanje nastavnika za primenu IКT u procesu nastave

• revija obrazovnih softvera, odnosno izrada multimedijalnih prezentacija za nastavu, primena multimedija u nastavi (po posebnim propozicijama)

• praćenje učešća i uspeha učenika na takmičenjima iz informatike, robotike i "FILMića"

• upotreba interaktivnih elektronskih tabli (po posebnim propozicijama)

• postojanje i funkcionalnost školskog sajta


- Cilj ovog projekta je da podstakne proces informatizacije nastave u školama Vojvodine kao i da se popularišu nove tehnologije u školskim nastavnim i vannastavnim aktivnostima – popručuju iz "Fimeka".

Početak nanifestacije najavljen je za 11 sati u Amfiteatru "Prof.dr Slavko Carić" na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu (Cvećarska ulica broj 2).

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan