"DAR ZA DAR": Paketići za decu Novosađana koji u utorak dobrovoljno daju krv

"DAR ZA DAR": Paketići za decu Novosađana koji u utorak dobrovoljno daju krv

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst Novog Sada organizuju u utorak, 24. decembra, podelu paketića za decu dobrovoljnih davalaca krvi. 

– Ova akcija ima dvostruki značaj. Cilj  je da deca upoznaju  našu ustanovu, ponesu lepe utiske koji se pamte, uživaju u kreativnim radionicama sa volonterima Crvenog krsta Novog Sada, a odrasli treba da nam pomognu da se obezbede dovoljne količine krvi za novogodišnje praznike. U ovu svrhu,  obezbeđeno je 350 paketića za decu davalaca krvi, a nadamo se da će se ovom prilikom prikupiti I dovoljan broj jedinica krvi – istakla je Zorica Bjelić, saradnica za odnose sa javnošću Zavoda.

Ovo je treća godina za redom kako Zavod za transfuziju krvi Vojvodine i Crveni krst organizuju ovakvu vrstu događaja. Prethodnih godina odziv davalaca je bio u skladu sa očekivanjima. Mališani su pored dobijenih paketića imali priliku da obiđu radne prostorije Zavoda a oni koji su imali želju, uz pomoć saradnika iz "Fabrike stihova" dobili su i peronalizovanu pesmicu.

Zahvaljujući davaocima krvi, prikupile su se i dovoljne količine krvi za sve pacijente širom Vojvodine kojima je bila neophodna hematološka podrška, navode iz Zavoda.

– Pozivamo sve mališane da dovedu svoje roditelje, bake, deke, tetke, teče, ujake... da nam se pridruže na ovoj humanoj žurci – kaže se u pozivu Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine, koji se nalazi u ulici Hajduk Veljkovoj 9a.

Akcija će trajati u vremenu od 8 do 18 časova,  

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan