Direktor jedne novosadske firme "zadao domaći" iz tolerancije

Direktor jedne novosadske firme "zadao domaći" iz tolerancije

Vakcinacija i Zakon o istopolnim zajednicama su među glavnim temama u Srbiji u poslednje vreme.

I dok mnogi imaju sukob mišljenja i iznose razloga zbog čega su za i protiv, jedan poslodavac ima jasnu poruku za sve zaposlene u svojoj firmi.

Tviterom se širi mejl koji je on prosledio svojim zaposlenima i čini se da unosi glas razuma u ovo ludo vreme. Njegov sadržaj prenosimo u celosti:

– Dosta polemike i prašine u poslednje vreme diže se oko tema poput istopolnih zajednica i vakcinacije na društvenim mrežama posebno među IT zajednicom, ponekad nešto vezano za ovu drugu temu iskoči i kod nas na četu. Želeli bismo da kao firma zauzmemo jasan i nedvosmislen stav oko kog nismo spremni da pregovaramo.

Želeo bih najpre da vam objasnim zašto. Kada smo osnovali firmu, rekli smo sebi da pravimo firmu u kojoj će naše buduće kolege imati jednake prilike za napredovanje i sigurno okruženje za rad, oslobođeno straha od greške i bilo kakve diskriminacije. Da bi svako od nas mogao da ostvari svoje potencijale, i da bude najviše što može da bude, mora da se oseća sigurno. U toku godine ćemo završiti pravilnik o internoj komunikaciji i ponašanju (neka vrsta Culture Book-a), ali do tada želim samo kratko da vam kažem, kao vlasnici i firma podržavamo predlog Zakona o istopolnim zajednicama i gajimo nultu toleranciju prema diskriminatornom ponašanju. Ne kažem ovo pobuđen nekim internim događajem (apsolutno ne), već više kao reakciju zajednice na ovaj zakon.

Druga stvar koju sam želeo da spomenem, pošto nam se često i na četu provlači, a to je vakcinacija. Naš stav, kao firme jeste da je vakcinacija društveno odgovorna stvar. Ne teramo nikog da se vakciniše. Ohrabrujemo ga svakako, mi kao kolege, ali taman posla da to bude uslov za bilo šta.

Ono što lično smatramo neprihvatljivim je da se koriste neproverene, naučno neosnovane, i "rekla-kazala" informacije da se na bilo kom kanalu utiče na bilo koga da se ne vakciniše.

Zamolio bih vas da se uzdržite od komentara na mrežama koji propagiraju mržnju ili društvenu neogovornost. Nalozi na mrežama su vaši i to nikada neću sporiti, zato vam nikada neću reći šta treba da pišete, ali bih vas zamolio, kao drugar i kolega, ako pišete nešto, neka to bude dobronamerno, promišljeno i društveno odgovorno, i u krajnjem slučaju da ne poziva na mržnju, oduzimanje sloboda i umanjivanje vrednosti bilo koje osobe ili bilo koje zajednice (nevezano da li se radi o naciji, seksualnoj orjentaciji i slično) – navodi se u mejlu koji je direktor poslao zaposlenima.

Izvor: Noizz.rs

Oceni vest:
9
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Bronco

  pre 710 dana i 22 sata

  Ja ne podržavam zakon o istopolnim zajednicama. I jel to sad diskriminacija?

  Oceni komentar:
  4
  25
 • OGORČEN DRSKOŠĆU

  pre 710 dana i 20 sati

  LBGT grupa je obišla novosadske srednje škole, podelila po neki informator od 300 stranica i ZAHTEVALA od direktora škola da POTPIŠU saglasnost, dozvolu za sprovođenje promocije - propagande i održavanje radionica, časova obuke za đake, za kretanje po školi svojih članova.
  Pri tome ne smatraju da roditelje išta treba da pitaju.
  Vratimo se na deo gde država i Ministarstvo Obrazovanja smatraju da treba da pitaju roditelje za održavanje časova seksualnog vaspitanja, jer je to zadiranje u privatnost, kao što je i sa verom slučaj.
  Dakle, jasno nam je da provokacija od strane LBGT može roditi samo adekvatan odgovor zajednice.
  A meni je predobro jasno zbog čega je Rusija stavila LBGT van zakona.
  Jer, oni jednostavno ne poznaju granice, limite.
  Valjda su se zabrinuli da će imati mali izbor partnera, pa žele da obučavaju našu decu?
  Ovaj događaj smatram jednostavno plaćenom provokacijom zajednice.

  Oceni komentar:
  4
  24
 • Mihajlo

  pre 710 dana i 16 sati

  Šta je ovde dobro? Topla braća? Hteli su da ispadnu in, ispali glupi. Bolje da su ćutali.

  Oceni komentar:
  1
  13
 • Milica36

  pre 710 dana i 15 sati

  Hoce da uniste jos ono malo normalno kod ljudi ako se ne probudimo i zaustavimo prapascemo kao narod.

  Oceni komentar:
  2
  10