Đaci Karlovačke gimnazije osvojili stipendije za usavršavanje jezika u Kini

Đaci Karlovačke gimnazije osvojili stipendije za usavršavanje jezika u Kini

Zahvaljujući saradnji Konfucijevog instituta iz Novog Sada i Univerziteta Zhejiang A&F, na tradicionalnom takmičenju "Kineski most“ učenici Karlovačke gimnazije ostvarili su pravo na petomesečnu stipendiju za usavršavanje kineskog jezika na Univerzitetu u Hangdzou, u Kini.

Prijem za učenike i učenice organizovan je u petak 24. avgusta u zgradi Vlade Vojvodine. Čestitajući im na ostvarenim uspesima iz znanja kineskog jezika, predsednik Igor Mirović istakao je da Pokrajinska vlada podržava sve mlade i ambiciozne učenike koji su spremni da se usavršavaju, a uz to i na najbolji način predstavljaju svoju školu, AP Vojvodinu i Srbiju, navedeno je u saopštenju.

- Kineski jezik ima veliku perspektivu i upravo ćete vi u budućnosti biti most za saradnju naše zemlje i NR Kine – izjavio je Mirović.

Direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević rekao je da su učenici i učenice ostvarili pravo na stipendiju na takmičenju srednjoškolaca "Kineski most“, te ocenio da je boravak u Kini veoma značajan kako za njihov dalji profesionalni napredak, tako i za ugled gimnazije u svetu.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan