ĐERLEK: Uskoro će biti poznata sudbina kovid bolnica

ĐERLEK: Uskoro će biti poznata sudbina kovid bolnica

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek izjavio da u ovom trenutku tri kovid bolnice – u Novom Sadu, Batajnici i Kruševcu, ne mogu biti zatvorene.

U ovom trenutku ne možemo zatvarati te kovid bolnice iako broj pacijenata nije veći od 300, ali ono što zabrivanja jeste broj preminulih – u petak, 24. februara, je 12 ljudi umrlo, a na respiratorima ih je bilo 18 – rekao je on i dodao da su to izuzetno kvalitetne bolnice i da imaju najsavremeniju opremu u Evropi.

Đerlek smatra da bi "deo kovid bolnica" mogao da se iskoristi za palijativno zbrinjavanja, te podsetio i da te bolnice imaju operacione sale i sve uslove za rad.

Kakva će biti sudbina kovid bolnica videćemo brzo – poručio je Državni sekretar.

Podsećamo, nakon što je objavljeno da će kovid bolnice možda postati centri za palijativno zbrinjavanje, pojedine stranke su reagovale jer je u toku izgradnje, novosadska bolnica bila "viđena" kao Gradska bolnica.

Kovid bolnice postaju centri za palijativnu negu? 

SSP: Zbog čega Novosađani ponovo ostaju bez Gradske bolnice?


Dodatni problem je i nedostatak zdravstvenih radnika, posebno onih koji se bave palijativnom negom.

Ko će raditi u palijativnim centrama koji bi trebalo da se otvore u kovid bolnicama?

Oceni vest:
0
6

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • mmm

    pre 432 dana i 23 sata

    realno oko 450 tehnicara ... radiologa,,te laboranata sede gore a imaju pacijenata ..Dok u drugim ustanovama padaju tehnicari od rada oni odmaraju i jos primaju kovid dodatak...to nigde nema

    Oceni komentar:
    3
    4
  • dada

    pre 432 dana i 22 sata

    kakva crna gradska bolnica pa tamo se sve raspada i otpada,,,prokisnjava do prizemlja,prozori raspadaju se,,vrata ...wc u fazi raspada zaguseno,,,

    Oceni komentar:
    1
    2