Đorđe Balašević mogao bi da postane počasni građanin Pule

Đorđe Balašević mogao bi da postane počasni građanin Pule

Prvi koncert u samostalnoj Hrvatskoj, Đorđe Balašević održao je 2001. godine upravo u pulskoj Areni, bio je humanitarnog karaktera, a novac je doniran Opštoj bolnici u ovom gradu.

Kako saznaje Glas Istre, povelja "Počasni građanin Grada Pule" imaće dva dobitnika, a radi se o "panonskom mornaru" i prijatelju Pule Đorđu Balaševiću (posthumno) i profesorki Sabine Nagy iz Eisenstadta, jednoj od najzaslužnijih za više od dvadeset godina prijateljstva i saradnje, kroz razmene učenika, između Savezne gimnazije Kurzwiese iz Eisenstadta i pulske italijanske srednje škole "Dante Alighieri".

Ipak, bitno je naglasiti da konačnu odluku o spomenutim nagradama donosi Gradsko veće 5. maja, na svečanoj sednici povodom Dana Grada, u spomen na oslobođenje Pule u Drugom svetskom ratu, kada se tradicionalno održava dodela najviših gradskih priznanja.

Jedan od svojih posljednjih koncerata u životu, Đole je održao upravo u Puli, i to u avgustu 2019. godine. Nakon smrti, pulska Arena bila je prepuna sveća i belih zečeva u spomen na Balaševića, a na dan ispraćaja u pulskoj Areni puštale su se njegove pesme u vremenu od 10 do 18 sati. 

Izvor: večernji.hr

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan