Dobro jutro, Novi Sade, grade bez protestne blokade

Dobro jutro, Novi Sade, grade bez protestne blokade

Još samo da se za saobraćaj otvori Bulevar Mihajla Pupina...

U našem gradu danas neće blokirane saobraćajnice zbog protivljenja Rio Tintu, ali je ipak organizovan prevoz za zainteresovane koji žele da, u cilju proterivanja ove kompanije iz Srbije, blokiraju granični prelaz kod Loznice. 

Novosadski aktivisti organiziju prevoz za Loznicu na blokadu graničnog prelaza


Režim saobraćaja
u Starom gradu je i dalje izmenjen, kao i trase pojedinih autobuskih linija, i tako će biti do 16. januara.

Ne zaboravite da je u Srbiji sutra referendum o promeni Ustava. 

U našem gradu je trenutno 1°C, a najviše što možemo očekivati je da temperatura u toku dana dođe do petog podeoka, uz povremeno pojavljivanje Sunca. Očekivana biometeorološka situacija usloviće uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa povišenim krvnim pritiskom, dok se kod osetlјivih osoba mogu javiti poremećaji sna i glavobolјa.

U Betaniji je od 14. januara u 7 sati do jutros u isto to vreme rođeno 16 beba – 12 devojčica i četiri dečaka. Dečaci su se ozbijno "uspavali" pa su devojčice bile trostruko brojnije.

Prema poslednjem preseku, u Srbiji je 12.721 testirana osoba bila pozitivna na koronu , a u Novom Sadu je 13. januara zabeleženo 979 novozaraženih, dok je broj registrovanih aktivnih slučajeva u gradu ponovo skočio – na 7.045. 

I pored ovih visokih brojki, Krizni štab, očekivano, nije pojačao epidemiološke mere – vojvođanski osnovci od ponedeljka najnormalnije kreću u škole, uz obavezno nošenje maski sve vreme boravka u ustanovi, uključujući i dvorišta. Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine (NSPRV) je za ponedeljak najavio štrajk upozorenja.

KRIZNI ŠTAB: Kraća izolacija, niže cene testova, osnovci redovno u školu

POTVRĐENO: Vojvođanski osnovci u klupama, srednjoškolci kombinovano; u nekim školama štrajk upozorenja


Izgleda nam više nije vest da je novosadski sud evakuisan zbog dojave o bombi pošto se samo prošle godine to dogodilo više od 20 puta. Juče smo u gradu imali i požar i udes pod dejstvom alkohola. a prvog dana rada zatvorenog bazena na Spensu, nestala je jedna zimska jakna. Ako je ne nađe, ovog momka će besplatno kupanje skupo koštati. 


Predloženi su kandidati za Februarsku nagradu, a jedan od njih, dr Veselin Bojat, odustao je od "borbe" za nagradu uz pojašnjenje da  njegov posao, kao lekara i direktora Dom zdravlja "Novi Sad", u svom opisu sadrži brigu, empatiju i pomaganje, a "oni nisu kategorija koja treba da se nagrađuje, jer su integrativni deo onog što mi je životni poziv".

FEBRUARSKA NAGRADA: Među kandidatima su i Tadija Kačar, Slavko Obadov, Stevan Divjaković, Veselin Bojat, Zoran Đerić...


Dešavanja
 u gradu je danas mnogo, a ako se odlučite da ih posetite, pridržavajte se epidemioloških mera.

Oceni vest:
8
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Robin Hud

  pre 124 dana i 21 sat

  Kakve se kreature i likovi iz crtaća predlažu za nagrade i penju na pozicije dovoljno govori o dubini mulja u kojem se nalazimo.

  Oceni komentar:
  1
  0