Dobro jutro, Novi Sade, ni praznici nisu više što su bili

Dobro jutro, Novi Sade, ni praznici nisu više što su bili

Bilo je i SMS i Viber poruka sa ofarbanim jajima, Isusom, čestitkom, pa i ponekim stihom, ali nije to to.

Juče smo videli "matematički" epilog – koliko saobraćajki, pijanih vozača, povređenih, zadržanih zbog nasilničke vožnje. Zar je toliko teško shvatiti da, ili držiš flašu/čašu ili volan? Kako objasniti mladima da ne voze "brže od života"?

Bahato za vreme praznika: Saobraćajke, pijani vozači i više od 200 na sat


I da je bar "samo" to, nego smo imali i podmetnute požare. Za jedan kažu da ga je, navodno, izazvao čovek koji je prosio i nije dobio novac. Poslednje vesti su da policija traga za njim iako su pojedini mediji objavili i fotografiju ovog prosjaka-piromana...

Požar na Novom naselju, policija sumnja da je podmetnut

Muškarac izazvao požar u zgradi zapalivši kolica ispred stana


A onda je, opet, jedan deka koji je bio na groblju hteo da dâ koji dinar čoveku koji mu je tražio pomoć, ali mu je ovaj istrgao sav novac iz ruku. Pa sad ti budi human... Na sreću, policija je uhvatila prosjaka-lopova i vratila novac 75-godišnjaku.

Opljačkao 75-godišnjeg Novosađanina na Almaškom groblju


Ako ste mislili da je tu kraj, prevarili ste se, samo ćemo vam reći da smo juče dobili pet saopštenja od MUP-a, ali spomenuću samo još jedno. Ovaj put nije bio u pitanju neko ko traži pomoć već snalažljivi prevarant koji je rekao radnici jednog ugostiteljskog objekta da ga je poslao gazda po torbicu. A u torbici pečat firme i pozamašna količina para. Prevarant je uhapšen u Kraljevu, a krivičnu prijavu će dobiti i taksista koji mu je pomogao da sakrije novac. 

Na prevaru uzeo torbicu vlasnika novosadskog lokala u kojoj je bilo više od 13.000 evra


Dobro je da se vlasnik torbice nije "obrukao", dok sam bila preduzetnica, umela sam da izazovem sažaljenje ljudi koji su tražili pomoć, a što se tiče lopova, neke sam i sama hvatala... Ah, ta lepa prošlost...

Kad smo već kod preduzetnice, da spomenem i psihološkinje, trgovkinje, profesorke, borkinje, anesteziološkinje, sutkinje... Ups! Da li ovim možda narušavam svetinju tradicionalne srpske porodice? Jer, kako je vrhovni poglavar srpske pravoslavne crkve u poslanici rekao, posle spominjanja Kosova, a pre Ukrajine, ovo je velika jeres, "nasilje nad jezikom" i zatražio da se "ukinu odredbe zakonâ koji to nasilje nameću naročito kroz protivustavni zakon koji nameće takozvani rodno osetljivi jezik iza koga se krije borba protiv braka i porodice kao bogoustanovljenih svetinja i prirodnih oblika čovekovog ličnog i sabornog života".

 

Patrijarh Porfirije u uskršnjoj poslanici govorio o KiM, ratu u Ukrajini i rodno osetljivom jeziku


Sad znamo ko je kriv za sve nesrećne porodice, nasilje, zlostavljanja, femicide. Ukinimo zakon i zakoračimo u raj. Amin! 

Da zaboravite na ove teme, savetujemo da uveče posetite bioskop, pozorište, možda i čujete šta u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode imaju da kažu o zagađenju... Sva dešavanja potražite u našem Navigatoru, a preporuka za večeras je odlična predstava Pozorišta mladih: "Dok te ja hranim i oblačim".

Oceni vest:
14
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan