Dobro jutro, Novosađani, dokle ćemo zabijati glavu u pesak?

Dobro jutro, Novosađani, dokle ćemo zabijati glavu u pesak?

Osim po Suncu koje nas je, uz radijatore, jutros ogrejalo, nije baš tako dobro jutro jer vikend je za mnoge bio koban.

Što se tiče Sunca, nemojte da vas prevari, pre izlaska iz stana pogledajte vremensku prognozu – lepo izgleda, ali je napolju još uvek hladno jer... jesen je definitivno stigla.

Koja je sledeća?

U Srbiji se ubistva žena u porodičnom nasilju – od strane supruga, (bivšeg) partnera, sina... redovno sabiraju, što je priča strašnija, privuče više pažnje, komšije se ponekad zgražavaju jer ne mogu da veruju da je taj čovek mogao to da uradi, ali već sutra-preksutra, svi se vraćaju svojim poslovima i obavezama i život teče dalje za sve osim porodice i najblližih prijatelja od ubijenih žena.

Tako je u subotu u Paraćinu, od strane svog supruga, ubijena 71-godišnja žena – to je 26. femicid od početka godine.

Udruženje građanki FemPlatz, ranije ove godine, pokrenulo je kampanju "Koja je sledeća" sa ciljem da nadležni organi formiraju telo za borbu protiv femicida. Smatraju da je to prvi pokazatelj da država ozbiljno shvata ubistva žena.

Protesta je bilo i biće, ali dok država odlučno ne stane iza žrtava, dok se ne počne ozbiljno raditi na preventivi, teško da će se nešto promeniti na bolje.

A kako i da stanu kad, zbog svojih grešaka, gube i zaposlene u policiji, one koji više ne mogu da trpe...

Policajac iz NS napustio službu, inicijalna kapisla "premeštanje na drugo radno mesto zbog podrške aktivistima na Šodrošu" 

Zašto sve više policajaca napušta MUP

Crni vikend na putevima 

Kako javlja "Blic", na putevima širom Srbije u toku jučerašnjeg popodneva i večeri događale su se teške saobraćajne nesreće, u kojima je život izgubilo petoro ljudi, dok je više njih povređeno. 

Prethodno je, u subotu oko 18 sati, u Petrovaradinu stradao mladić, a bilo je nekoliko povređenih.

FOTO: Direktan sudar dva vozila na Bukovačkom putu, stradao jedan muškarac 

Njegovi prijatelji su sinoć na Mišeluku organizovali počasnu vožnju. Neću podeliti snimak te vožnje već ovo:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Ima još... 

U Subotici je 21-godišnji mladić ubijen nakon svađe na benzinskoj pumpi... Šta god bio razlog svađe, ovo nije normalno niti prihvatljivo. Deca nam svakodnevno ginu, a baba se češlja... I narod bistri svetsku politiku.

Čini se da okretanje glave od ovakvih tragedija, teških bolesti, stradanja u saobraćaju... nije baš neka taktika jer kad-tad, nesreća zakuca na svačija vrata.

Oceni vest:
13
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • IZNOGUD

    pre 199 dana i 13 sati

    Ne vidim nikakav napredak u suzbijanju kriminala u poslednjih 30-ak godina. Setite se samo ubistva Zorana Đinđića...nema potrebe za dalje da pričam...Nijedna vlast se nije pretrgla po tom pitanju. Samo im je profit u mislima...

    Oceni komentar:
    0
    9