Dodeljene stipendije najboljim novosadskim studentima

Dodeljene stipendije najboljim novosadskim studentima

Najbolji studenti Novosadskog univerzite, njih 318 danas su dobili ugovore o stipentiranju od strane Fonda za mlade talente Republike Srbije, prenose "Večernje novosti".

Ceremonija dodele ugovora održana je na platou ispred sata na Petrovaradinskoj tvrđavi, a studentima su ugovore uručili ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić koji je i predsednik Fonda i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ministar Udovičić je rekao da je ponosan zbog činjenice da je ovo četvrti put da zajedno sa gradonačelnikom Vučevićem, ugovore o stipendiranju uručuje najboljim studentima Univerziteta u Novom Sadu.

- Danas sa ovog prelepog mesta šaljemo najlepšu sliku i poruku da se itekako isplati rad i trud – rekao je Udovičić i dodao da mu je izuzetno drago što je među 318 studenata koji su dobili stipendije duplo više devojaka, odnosno što je ugovore dobilo 204 devojke i 114 mladića.

Po Udovičićevim rečima broj stipendista je za četiri godine povećan sa hiljadu na 1.250, a iznos stipendija na mesečnom nivou je sa 25.000 dinara povećan na 30.000 dinara.

- Fond za mlade talente će se truditi da svake godine broj stipendista bude veći kao i iznos stipendija – istakao je Udovičić dodajući da je 9,6 prosečna ocena koju imaju stipendisti.

Ostatak vesti možete pročitati ovde.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan