Dvojica Novosađana u crnogorskom zatvoru jer nisu platili kazne

Dvojica Novosađana u crnogorskom zatvoru jer nisu platili kazne

Novosađanima M.K. (39) i M.N. (39) kazne zbog vožnje u pijanom stanju i nezakonitog boravišta zamenjene su zatvorom jer ih nisu uplatili odmah po izricanju, saopštio je predsednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

Naime, M.K. (1984) iz Novog Sada osuđen je juče u hitnom postupku pred sudom za prekršaje u Budvi – odjeljenju u Kotoru na novčanu kaznu u iznosu od 420 evra, jer je prethodne večeri upravljao vozilom u saobraćaju u koncentraciji od 1,11 g/kg alkohola u organizmu.

Kako izrečenu novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sutkinja Ivana Vukasović je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 17 dana. Kako se radi o stranom državljaninu, on je odmah upućen na izdržavanje u UIKS Spuž. Okrivljenim je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri meseca koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora – naveo je Marko Đukanović.

Takođe, M. N. (39) iz Novog Sada, pred sudom za prekršaje u Budvi, je osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 400 evra, jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020. godine, kao i da ne poseduje važeću putnu ispravu, prenosi portal Nova.rs.

Kako kaznu nije paltio odmah po izricanju, sutkinja Magdalena Mijić je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 16 dana. Na izdržavanje kazne u UIKS Spuž je upućen odmah po uručenju rešenja. Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti proteran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu dana – rekao je Đukanović.

Oceni vest:
4
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Laloški

    pre 370 dana i 1 sat

    Jel i mi tako radimo sa crnogorskim državljanima ? Realno oni prave mnogo veči haos kod nas....a ima ih previše....

    Oceni komentar:
    3
    28
  • P, sad kad divanimo...

    pre 369 dana i 23 sata

    Laloški, u pravu si u svemu, ali moramo da se razlikujemo.
    Kada bi mi poput divljaka bacali sve iz ruke na pod i činili sve ono što čine oni koji su odrasli jal u brdima, jal po salašima - ne bi se nimalo razlikovali.
    Eto, to što mi ne radimo njima nije znak slabosti - već naprotiv znak snage.
    Kao što nije znak snage kada mužjak kome se ne svidi ženkin ručak baci celu šerpu
    sa 5-og sprata na travnjak, srećom.
    Dok bi nekom montenigersu to bio sigurno znak muškosti.

    Oceni komentar:
    5
    9