Ekološki ustanak pita Vučića: Da li je dogovoreno da Francuska elektroprivreda lageruje nuklearni otpad u Srbiji?

Ekološki ustanak pita Vučića: Da li je dogovoreno da Francuska elektroprivreda lageruje nuklearni otpad u Srbiji?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u toku posete Francuskoj izjavio da bi se Srbija u snabdevanju strujom "spasla" ako bi do 2035. godine uspela da napravi nuklearni reaktor, čime bi, kako je rekao, obezbedila stabilno snabdevanje strujom.

Prethodno je potpisan Memorandum Srbije i Francuske elektroprivrede (EDF) o razumevanju za "uspostavljanje okvira za dugoročni dijalog u oblasti energetske tranzicije i niskougljenične tehnologije".

Ekološki ustanak pita predsednika Srbije "da li je tačno da je prilikom posete Parizu dogovoreno da Francuska kompanija EDF koja ima 58 nuklearnih centrala svoj nuklearni otpad lageruje u Srbiji?"

Ekološki ustanak još jednom poziva predsednika Vučića da sve sto je Srbija potpisala u Parizu a tiče se energetike, energetskih projekata, izgradnje nuklearnih, hidro i drugih energetskih objekata, odmah i bez odlaganja stavi na uvid građanima Srbijenavodi se u saopštenju.

Oceni vest:
12
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Sladjan

    pre 37 dana i 18 sati

    Najveći otpad u Srbiji su ovakvi ljudi iz ekološkog pokreta,.... Oni su najviše kontaminirani i radioaktivni u mozak,šire mržnju i strah kod glupog i zaostalog naroda!

    Oceni komentar:
    19
    7
  • Tomica

    pre 37 dana i 18 sati

    Ćuta ? Hvala lepo. Ekolog sa wc papirima koje baca. On nešto traži ???? Treba ukinuti poslanički imunitet pod hitno

    Oceni komentar:
    14
    8
  • Svetozar Kuštrimović

    pre 37 dana i 8 sati

    Građani Srbije imaju pravo da znaju šta se u njihovo ime potpisuje. Opravdana je briga ekološkog udruženja i opravdano je pitanje koje postavlja. Niko nema pravo da skladišti tuđi nuklearni otpad u našu zemlju bez obzira koliku materijalnu korist od toga možemo imati. Ovo je zemlja i naših potomaka. Međunarodni državni ugovori moraju biti trasparentni i dostupni svim građanima Srbije i ako su čisti bez štetnih obaveza po Srbiju a donose napredak svi ćemo ih rado podržati.

    Oceni komentar:
    3
    13
  • Energi;no PROTIV!

    pre 37 dana i 6 sati

    Ne, mi smo "suvereni". Vučićem i "njegovim idejama i predlozima" ne upravljaju Makron i Rotšild.
    Naravno da smo kopulirali ježa. Jutrošnja navodno objektivna anketa na TV Prva pokazuje da je 56% Srbonjića ZA nuklearke a 43% PROTIV.
    Jasna je namera Evrope da gradi nuklearke unutar Srbije, zagađuje nas, a energiju izvozi Agencija za Energetiku osnovana 2015-te sa Vučićevim školskim drugom iz osnovne kao jednim od 4 vlasnika energije Srbije, koja više nije javna i narodna?

    Oceni komentar:
    5
    13
  • Zokson

    pre 35 dana i 17 sati

    Verujem nasem Predsedniku ali apelujem da se ibelidane ti svi dogovori i Ugovori koji su postignuti , naravno osim vojnog dela koji je verovatno tajna.Ali u vezi energetike nema se sta kriti ! To treba sve biti javno dostupno gradjanima !

    Oceni komentar:
    0
    5