Festival "Čarde i bande" u subotu i nedelju na Keju, zbog pandemije bez učesnika iz okolnih zemalja

Festival "Čarde i bande" u subotu i nedelju na Keju, zbog pandemije bez učesnika iz okolnih zemalja

Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike "Čarde i bande" održaće se 5. i 6. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske).

– Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodnim festivalima “Čarde i bande”, održanim tokom prethodne tri godine. Riblju čorbu tada su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije – navode organizatori.

Ove godine, zbog epidemiološke situacije, kako na prolećnom, tako i na jesenjem festivalu "Čarde i bande" učestvovaće isključivo lokalne čarde, dodaje se u saopštenju. 

Šesti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održaće se u subotu od 12 do 20 sati, dok će u nedelju posetioci moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure u periodu od 12 do 18 časova.


– Čarda "Mačak" iz Novog Sada, Lale iz Banata – Subin, Dragan Grcić sa njegovom šampionskom čorbom neće propustiti ni ovu priliku da za sve posetioce festivala "Čarde i bande" pripreme najukusnije riblje čorbe. Za dobru atmosferu pobrinuće se tamburaški sastav Aurelius koji će zabavljati goste u subotu i nedelju od 13 do 15 časova –
kaže se na kraju saopštenja organizatora. 

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan