Festival nove rusinske pesme "Ružin vrt" u nedelju u SNP-u

Festival nove rusinske pesme "Ružin vrt" u nedelju u SNP-u

Zašto da dođete na 34. festival nove rusinske pesme "Ružin Vrt" u Srpskom narodnom pozorištu 17. marta u 20 časova, koji je u organizaciji Radio-televizije Vojvodine, otkriva nam muzička urednica festivala Ahneta Timko Mudri.

Festival "Ružin vrt" je više od koncerta – to je prilika da se uroni u duboko nasleđe i tradiciju rusinskih pesama, jer posetiocima pruža nezaboravno kulturnog iskustvo, istakla je Ahneta, dajući nekoliko razloga zašto da u nedelju 17. marta budete u SNP-u.

Proslava kulturnog bogatstva: Od tradicionalnih narodnih pesama do savremenih interpretacija možete da očekujete da budete zasuti zvucima koji će vas provesti kroz vreme i prostor. Protekle tri decenije kroz festival je arhivirano oko 500 kompozicija i time dodatno obogaćena kultura jednog naroda kroz pesmu.

Talentovani izvođači: Jedan od najuzbudljivijih aspekata ovog festivala su nastupi talentovanih izvođača koji će vas oduševiti svojom strašću i veštinom interpretacije. Svake godine kako veterani, tako i debitanti na "Ružinom vrtu" na svoj način donose mnogo emocija koje daju pravi doživljaj muzičke čarolije. Ove godine uživaćete u 15 potpuno novih kompozicija u pratnji više od 40 muzičara Velikog narodnog i Velikog tamburaškog orkestra RTV-a.

Povezivanje kroz muziku i kulturu: Verujem da muzika ima moć da spaja ljude, a festival "Ružin vrt" pruža jedinstvenu priliku za povezivanje sa rusinskom kulturom i zajednicom kroz zajedničko uživanje u muzici. Bez obzira na to da li ste rusinskog porekla ili samo želite da istražite nove muzičke horizonte, ovo je događaj koji će vam omogućiti da se povežete i razmenjujete energiju sa ljudima koji dele ljubav prema muzici. Ulaz na festival je besplatan, a karte se mogu preuzeti na biletarnici SNP-a.

Inspirativna atmosfera: Srpsko narodno pozorište pruža predivan ambijent za 34. "Ružin vrt" treću godinu za redom, dajući dodatnu notu svečanosti i posebnosti ovom događaju. Uživajte u muzici u jednom od najprestižnijih kulturnih centara u regionu, gde će svaki ton biti ojačan atmosferom bogate istorije i umetnosti.

Ne propustite priliku da budete deo ovog jedinstvenog kulturnog događaja! Ulaz je besplatan uz karte koje se mogu preuzeti na biletarnici SNP-a.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan