FOTO: Dodeljene nagrade za najbolje eseje na temu "Kulturom se moj glas čuje"

FOTO: Dodeljene nagrade za najbolje eseje na temu "Kulturom se moj glas čuje"

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, u sredu su dodeljene nagrade u okviru Konkursa "Lex Libertas" za najbolji esej na temu "Kulturom se moj glas čuje".

U kategoriji studenata prvo mesto osvojila je Jovana Jokić, drugo Aleksandar Petrić, a treće Tamara Cekić. U kategoriji maturanata najbolja je bila Mirjana Korov iz SSŠ "Branko Radičević" iz Rume, sledila ju je Sanja Ivan iz somborske Gimnazije "Veljko Petrović", dok je trećeplasirana bila Katarina Lepinjica iz Srednje škole "MC Vision" iz Novog Sada.


Prema rečima profesorke Sanje Škorić, ove godine su i studenti i maturanti pokazali da se glas kulture i te kako čuje i da je mladi pronose.

Prošle godine pobednički eseji su bili najiskreniji i najhrabriji. Sada je bukvalno svaki esej imao taj predznak iskrenosti i neke autentičnosti, gde se naravno raspravlja o tome gde mladi smatraju da je kultura danas kod nas, ali isto tako da je doživljavaju negde u sebi. Nedavno sam pročitala da ako civilizaciju ne nosite u srcu ona ipak postoji. Mislim da isto tako možemo reći za kulturu, jedno je šta je društveno prihvatljivo i šta se smatra kulturom, a drugo je ono što svako od nas oseća u u svom srcu – rekla je Škorić.


Konkurs "Lex Libertas" realizovan je drugi put, a ove godine u partnerstvu sa udruženjem "Idejna mreža". Projekat je podržala Gradska uprava za kulturu Novog Sada.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan