FOTO: Održana humanitarna akcija "Košem za drugara"

FOTO: Održana humanitarna akcija "Košem za drugara"

Kroz promociju košarke, učesnici pokazali solidarnost i spremnost da pomognu drugima.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je humanitarnom novogodišnjem košarkaškom turniru "Кošem za drugara", koji je održan po deseti jubilarni put sa preko 500 učesnika, čiji je cilj promocija sporta, humanosti, druženja i zdravog načina života, javljeno je iz Kabineta gradonačelnika.


Akcija je podrazumevala prikupljanje novogodišnjih paketića za decu iz Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" u Sremskoj Кamenici i Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, a učesnici turnira su upravo deca iz pomenutih ustanova, iz Кošarkaškog kluba "Star", plesnog kluba "Vorteks" iz Sremske Кamenice i drugih sportskih klubova iz Novog Sada. Takođe su prikupljena sredstva za kupovinu sportske opreme od društveno odgovornih kompanija i Grada Novog Sada.

- Gradska uprava za sport i omladinu je i ove godine tradicionalno podržala akciju "Кošem za drugara" i čestitam organizatorima na desetoj uspešno organizovanoj manifestaciji, odnosno Кošarkaškom klubu "Star'" iz Ledinaca. Ovaj turnir ima višestruki značaj, jer pored promocije košarke kao sporta, pokazuje izvrsnu solidarnost i spremnost da se pomogne drugaru. Mi ćemo uvek ulagati u sport, promociju zdravih stilova života i naše najmlađe, a kada se sve to objedini i još dobije humanitarni karakter, možemo samo da budemo još više ponosni na sve učesnike i da poželimo da ova akcija što duže traje – rekao je Ognjen Cvjetićanin.Predsednik Кošarkaškog kluba "Star" Mićo Radanović zahvalio se Gradu Novom Sadu što je omogućio realizaciju turnira, kao i društveno-odgovornim kompanijama, a najviše deci koja su vredno pripremala paketiće za vršnjake iz Dečjeg sela u Sremskoj Кamenici i Doma u Veterniku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan