FOTO: Otvoreno osmo "Novosadsko BIG dečije leto"

FOTO: Otvoreno osmo "Novosadsko BIG dečije leto"

Tradicionalna manifestacija namenjena deci, "Novosadsko BIG dečije leto 8", svečano je otvorena u nedelju, 24. juna, u prizemlju tržnog centra "BIG" na Sentandrejskom putu.

Letnje druženje sa novosadskim mališanima, pod sloganom "Kada kazaljke krenu unatraške..." započelo je nastupima članica plesnog kluba "Partizan 2", hora "Do re mi", malih glumaca, pevača iz "Kulturnog skloništa" i novosadskih kapuerista.Pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Petrović i koordinatorka "Novosadskog BIG dečijeg leta" Severina Prostran Miletić svečano su otvorili manifestaciju u prisustvu brojnih roditelja i predstavnika organizacija i institucija koje su ove godine pripremile letnje programe za decu.

- Posebno je značajno to što će se u okviru Novosadskog BIG dečijeg leta ove godine programi dešavati na različitim i novim lokacijama tako da će deca iz svih delova grada moći da učestvuju i uživaju u programu –  rekao je Petrović.Organizator osmog "Novosadskog BIG dečijeg leta", Dečiji kulturni centar Novi Sad, se uz saradnju sa preko 30 različitih institucija i organizacija koje se bave decom, ove godine pridružio inicijativi i aktivnostima koje imaju za cilj da približe značaj kulturnog nasleđa najmlađim građanima.

- Inspirisani odlukom Evropske unije koja je 2018. godinu proglasila Evropskom godinom kulturnog nasleđa kreirali smo bogat program pod sloganom "Kada kazaljke krenu unatraške..." tokom kog će našim najmlađim građanima biti približen značaj kulturnog nasleđa – istakla je Severina Prostran Miletić.Od ponedeljka, 25. juna, zainteresovani će imati priliku da učestvuju u edukativo-kreativnim programima u Galeriji Matice srpske, Dečijem centru "Uča", Dečijem edukativnom klubu "Školarko", Centru za obrazovanje "Kefalo", PU "Dreamland", "Robotix centru", dok će sportsko-rekreativni programi biti održani u plesnom studiju "Fusion Dance", Kapuera akademiji Novog Sada i u Adrenalin parku "Zemlja čuda".

Po prvi put od održavanja manifestacije, deca će imati priliku i da se oprobaju u hokejaškom klubu u NS STARS gde će moći da učestvuju u vežbama i igrama koje će voditi šest instruktora.


Tokom predstojeće nedelje deca će imati priliku da u Galeriji Matice srpske posmatrajući slike Petra Dobrovića, Save Šumanovića, Ivana Radovića, Petra Lubarde, Stevana Aleksića i Milenka Šerbana, da razgovaraju o umetnosti, tehnikama slikanja i da se u kreativnom delu radionice oprobaju u slikanju i u pravljenju skulptura.


U "Robotix centru" učesnicima će biti predstavljene osnove robotike, programiranja i konstruisanja robota na posebnim Lego animation radionicama, dok će se u Dečijem centru "Uča" upoznati sa kolevkama civilizacije i evropskom istorijom.

Spisak radionica, satnica, način prijave učešća kao i informacije o uzrastu kojem je namenjen određeni program, dostupni su na sajtu ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici Dečijeg kulturnog centra.


Gotovo svi programi i radionice "Novosadskog BIG dečijeg leta 8" su besplatni za sve učesnike, naglašavaju organizatori na kraju saopštenja.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan