FOTO: Pri kraju radovi u Bate Brkića, uskoro otvaranje novog bulevara

FOTO: Pri kraju radovi u Bate Brkića, uskoro otvaranje novog bulevara

Na gradilištu produžetka Ulice Bate Brkića u toku je nanošenje završnih slojeva asfalta, što se uklapa u najavu gradonačelnika Miloša Vučevića da će ta saobraćajnica u vidu bulevara kroz Satelit biti otvorena najverovatnije naredne nedelje, saznaje "Dnevnik".

Novi deo ulice, dug 550 metara, spojiće Bulevar Jovana Dučića i Futoški put s dve kolovozne trake razdeljene pešačkim ostrvom i oivičene pešačkim i biciklističkim stazama, parkinzima i autobuskim stajalištima, ukupne širine 40 metara.

Radovi, koje izvodi "Put-invest", počeli su krajem novembra prošle godine, uz zadati rok od 240 dana. Osim tog preduzeća, u izgradnji saobraćajnica i komunalne infrastrukture, vrednoj nešto više od 372 miliona dinara s PDV-om, učestvovale su i firme "Invest-inženjering", "Energotehnika – Južna Bačka", "Struja", "Energy pro" i "AB&ko geosistems".

 


Posao nije obuhvatio samo Ulicu Bate Brkića već su uređeni i delovi ulica Anđe Ranković i Antona Urbana, izgrađena je i kružna raskrsnica i režijske ulice, a kako je ranije navedeno iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije, od 2013. godine je iz gradskog budžeta za otkup zemljišta i projektovanje izdvojeno još 494 miliona dinara. Tako je cela investicija na Malom Satelitu, ili Tozinovcu, koštala oko 870 miliona dinara.

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan