FOTO PRIČA: Sunčanje u oktobru

FOTO PRIČA: Sunčanje u oktobru

Miholjsko leto očekivano je izvuklo Novosađane napolje, a oni su jedva dočekali da što duže uživaju u zracima sunca, pre nego što prava jesen uzme maha.

Poznato je da sunčeva svetlost ljude čini srećnijima. Zato mnogi "beže" iz zatvorenih prostorija kako bi ugrabili bar koji sat negde na klupi, u šetnji ili u bašti kafića.


U svim delovima grada mogu se videti različite generacije kako se opuštaju u ovim neočekivano toplim oktobarskim danima, ali se na Štrandu mogu uočiti oni koji, u pravom smislu te reči, produžavaju leto.


Valja osetiti topli pesak pod tabanima i uhvatiti još malo vitamina D, da li šetajući pored vode ili sunčajući se u ležaljkama. A, najhrabriji ne prezaju ni od toga da uđu u Dunav.


Ko kaže da se i važni poslovi ne mogu obavljati sa plaže,uz laptop i telefon? I učenje je lakše na suncu. To su pokazali naši mladi sugrađani, koji nisu dozvolili da ih obaveze spreče da iskoriste lep dan. Starijima, ipak, više prija partija šaha u hladu.

 
Na Keju – prava uživancija. Neki se odlučuju za šetnju, dok je drugima ovo idealno mesto za vožnju bicikla ili roleranje.


Kuliranje je uočljivo i u Dunavskom parku, gde se, uz kaficu, "otpada" po klupama, dok roditelji sa najmlađima koriste travnate površine, dok ih jesenje kiše još nisu onemogućile u tome.


Prostreš ćebe i napraviš sebi dan iz snova – ne mora se ići van grada da bi se uživalo u prirodi i zastalo u moru obaveza i stresa. A, kad nam već ovaj oktobar to dopušta, šteta je uzeti baš to što nam pruža, jer brzo ćemo biti ponovo željni lepih, toplih dana koje možemo provoditi napolju.

Oceni vest:
25
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan