FOTO: Uz poštovanјe epidemioloških mera obeležen Đurđic – slava Grada Novog Sada

FOTO: Uz poštovanјe epidemioloških mera obeležen Đurđic – slava Grada Novog Sada

Povodom slave Grada Novog Sada, danas je u Gradskoj kući upriličena ceremonija sečenja slavskog kolača i blagosilјanje slavskog žita, nakon čega je besedu održao Episkop mohački Isihije uz sasluženje novosadskog sveštenstva.

Tom činu prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i kum slave direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada Siniša Jokić, a tokom svečanosti poštovane su sve propisane epidemiološke mere, saopšteno je iz Gradske kuće

– Porodica je uvek važna, a čini se da je posebno značajna kada nas snađu teški trenuci, poput pandemije koja vlada. Novi Sad doživlјavam kao jednu veliku porodicu, kojoj imam da poručim da će i ova muka proći, da ćemo zajedničkim snagama, udruženi, izdržati i ovu nedaću i pobediti i ovog protivnika. Dočekaćemo bolјa vremena, uz uspomenu na one koji su bitku izgubili i uz zahvalnost na svemu što nam život pruža, a što možda nekad ne znamo dovolјno da cenimo. Važno je da poštujemo sve što imamo i da se borimo da deci ostavimo bolјu budućnost – rekao je gradonačelnik, čestitavši slavu svim Novosađanima.


Nјegovo Preosveštenstvo Episkop mohački Isihije čestitao je Novosađanima slavu podsetivši prisutne na značaj zajedništva i solidarnosti u suživotu, posebno u ovim teškim vremenima, i poželeo svima dobro zdravlјe.


Ovogodišnji kum slave Siniša Jokić rekao je da mu je veliko zadovolјstvo što mu je pripala čast da kumuje i da se nada da će narednu slavu Grad Novi Sad uz veru, lјubav i molitvu, dočekati u znatno bolјim uslovima i okolnostima, bez iskušenja i daleko od bolesti.


Prethodno je gradonačelnik prisustvovao Svetoj Liturgiji u Sabornom hramu, a svečanosti u Gradskoj kući su, pored gradonačelnika i kuma slave, prisustvovali samo članovi Gradskog veća i predstavnici Skupštine Grada Novog Sada.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • pitam se pitam

  pre 589 dana i 23 sata

  Heh, Isihije je koviljac, a đe je Bulović, jel u bolesničkoj postelji ili u niskom startu?

  Oceni komentar:
  1
  0