FOTO: Zastave Nemačke vijore se na Bulevaru Mihajla Pupina

FOTO: Zastave Nemačke vijore se na Bulevaru Mihajla Pupina

Stubovi javne rasvete koji se nalaze na centralnom bulevaru u Novom Sadu ukrašeni su od jutros zastavama Nemačke i Srbije, saznaje 021.rs.

Zastave se u Novom Sadu nalaze na Bulevaru na kojem se nalazi zgrada Banovine - sedište Vlade Vojvodine i, kako se uverio reporter "021.rs", nema ih ni u jednoj drugoj okolnoj ulici. Iz Gradske uprave nije bilo najave da će se neka novosadska ulica ukrašavati zastavama drugih zemalja.Iako nema zvanične najave, jasno je da su se nemačke i srpske zastave pojavile u sklopu obeležavanja dolaska nemačke premijerke Angele Merkel u Srbiju. Naime, u Beogradu su zgrade i mnoge ulice ukrašene nemačkim i srpskim zastavama. Najveća zastava je na Geneks kuli na Novom Beogradu gde visi više desetina njih.

Kako je saopšteno, 1.500 zastavica je okačeno na pristupnim saobraćajnicama od Aerodroma "Nikola Tesla" duž autoputa i u reonu Palate Srbija, kao i drugim saobraćajnicima u Beogradu. JKP "Javno osvetljenje" Beograd saopštilo da će tokom večernjih časova Palata Albanija, Most na Adi i Brankov most biti u bojama nemačke zastave.Isto je urađeno i u Nišu, gde je lokalna vlast navela da je to urađeno u čast nemačke kancelarke i jer je – predsednik Aleksandar Vučić više puta isticao ogromnu pomoć Angele Merkel 2015. godine kada je Hrvatska uvodila sankcije Srbiji zbog migranata i njenoj podršci Berlinskom procesu. Veliku podršku Srbija je imala od strane Angele Merkel i njene vlade i u podsticanju investitora da dođu u Srbiju.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 557 dana i 10 sati

  Jel i ovo sada nekome smeta kao i trobojka na Limanu...?

  Oceni komentar:
  7
  2
 • Bratimir

  pre 557 dana i 10 sati

  Najveća američka baza u Evropi: Ramštajn (Nemačka).
  Najveća američka baza na Balkanu: Bondstil (Srbija).
  Ko će prvi podići ustanak protiv američke okupacije?

  Oceni komentar:
  0
  7
 • Willkommen

  pre 557 dana i 8 sati

  Ovo nije vredno komentara, to je samo privremeno u čast gospođe Merkel.

  Oceni komentar:
  1
  6