Gospojina 2016: Tri dana fešte u Novom Bečeju (FOTO)

Gospojina 2016: Tri dana fešte u Novom Bečeju (FOTO)

Tradicionalna manifestacija "Gospojina" biće održana od 26. do 28. avgusta u Novom Bečeju. Kao i svake godine program je raznovrstan. Posetioci će imati priliku da uživaju u zvucima tamburaških orkestara, koncertima najvećih rok grupa bivše Jugoslavije "Zabranjeno pušenje" i "Prljavo kazalište", mađarskim muzičarima "Plejbojs", grupi "Garavi Sokak", "Leksington" bendu i nastupu Saše Matića. Upriličena je i zabava za decu, "Poljofest", revija paradnih zaprega i etno bazar.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Novi Bečej Branka Svilengaćina manifestacija "Gospojina" ima tradiciju dugu 23 godine i proglašena je jednom od najbezbednijih porodičnih manifestacija u našoj zemlji.

– "Gospojina" se više od dve decenije organizuje u Novom Bečeju, mestu na priobalju Tise, za mene najlepšem mestu u Vojvodini. Manifestacija zauzima 18.000 kvadrata koncertnog prostora kao i prostor koji je opredeljen za druge programe. Ovo je najlepša porodična manifestacija jer ima sadržaje za sve uzraste. Organizovana je zabava za decu, koncerti, etno bazar. Za nas je najznačajniji "Poljofest", jer će okupiti izlagače iz cele Srbije i regiona - rekao je Svilengaćin.

Potpredsednik pokrajinske Vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković istakao je da Vlada APV prepoznaje koliki je značaj manifestacije "Gospojina" za turističku ponudu Vojvodine.

– Svake godine za dane "Gospojine" kroz Novi Bečej prođe više od 200.000 posetilaca, a od toga je veliki deo iz Beograda i cele Srbije. Tih dana gosti imaju priliku da uživaju u najboljim ribljim specijalitetima, tamburaškim orkestrima, kao i drugim brendovima Vojvodine, a na taj način ne promoviše se samo Novi Bečej nego i cela Vojvodina. Pozivam sve ljude da dođu u Novi Bečej sa svojim porodicama i da se svi lepo družimo - kazao je Đoković.

Manifestaciju "Gospojina 2016" podržala je i Turistička organizacija Vojvodine. Po rečima direktorke TO Vojvodine Nataše Pavlović Novi Bečej je kroz tu manifestaciju napravio sebi odličan brend.

– U bizini je i manastir Arača koji svake godine poseti veliki broj turista iz Mađarske, a tu je i Tisa sa osam rezervata. Kao Turistička organizacija Vojvodine uvek ćemo podržavati manifestacije i projekte koji unapređuju turističku ponudu - kazala je Pavlović.

Predsednik organizacionog odbora manifestacije "Gospojina 2016" Novica Blažin istakao je da je "Gospojina" bezbedna porodična manifestacija, ali i odličan mehanizam da se promovišu vrednosti Opštine Novi Bečej. Naglasio je da posetioce očekuje niz dobrih koncerata, a svi programi su besplatni.

Program manifestacije: "Gospojina 2016" će početi 26. avgusta u 16 sati otvaranjem "Poljofesta". Tog dana biće održano i takmičenje u kuvanju riblje čorbe, takmičenje tamburaša, a od 22 sata posetioce će zabavljati "Garavi Sokak". U subotu, 26. avgusta, biće otvoren "Etno bazar", upriličeni su i dečji programi, a od 20 sati na bini će nastupiti grupa iz Mađarske "Plejbojs". U 21 sat počeće koncert grupe "Zabranjeno pušenje", a nakon njih na binu će izaći "Prljavo kazalište". Poslednjeg dana manifestacije, 28. avgusta, biće održana revija paradnih zaprega, koncert "Leksington" benda i Saše Matića, a za ponoć je pripremljen vatromet. Svi programi i koncerti na manifestaciji su besplatni.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan