Grad dobija još 2.000 parking mesta do kraja godine

Grad dobija još 2.000 parking mesta do kraja godine

Stalni porast broja stanovnika u Novom Sadu, pa samim tim i vozača, doveo je do toga da je naći mesto za parkiranje postalo "nemoguća misija" u gotovo svim kvartovima.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije podsećaju da se kontinuirano ulaže u izgradnju novih parkinga, te da je od 2012. do 2021. godine izgrađeno 8.512 novih parking mesta, a do kraja ove godine grad će biti bogatiji za više od 2.000 mesta u odnosu na prethodnu, piše Dnevnik.rs.

Aspekt koji se ne sme zapostaviti prilikom planiranja i realizacije izgradnje infrastrukture jeste postojanje zadovoljavajućeg broja parking mesta, jer to utiče na nesmetano funkcionisanje saobraćaja, ali i samog grada. Sve veće potrebe stanovnika i povećanje broja putničkih automobila nalažu trajno rešavanje tog problema – navedeno je na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije.

Nadležni objašnjavaju da je Grad, prateći pozitivnu praksu razvijenih zemalja, doneo stratešku odluku o zaključivanju ugovora o koncesiji za izgradnju četiri javne garaže: tri podzemne (u Ulici Modene, kod Banovine i na Trgu republike), kao i nadzemne na uglu Uspenske i Šafarikove ulice. Javne garaže predstavljaju optimalno rešenje za parkiranje, odnosno problem mirujućeg saobraćaja, kada za to nije moguće obezbediti dovoljno građevinskog zemljišta, pogotovo u najopterećenijim delovima grada poput centra i područja s velikom gustinom stanovanja.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Maks

    pre 680 dana i 12 sati

    Bravo za grad samo profit ! Danas Sam na limanu 4 ostala zaprepascena koliko su prostora ostavila za istrcavanje pasa a odma tu verovatno izgradnja parking mesta. To je ta NASA stvarnost tuzno da tuznije ne moze biti.

    Oceni komentar:
    1
    2