Gradi se još 200 stanova za bezbednjake na Jugovićevu

Gradi se još 200 stanova za bezbednjake na Jugovićevu

Pripadnici snaga bezbednosti u Novom Sadu imaće, mimo do sada planiranih 1.972 stana na Jugovićevu, još oko 200 stanova koji će naknadno biti izgrađeni i dati na prodaju.

Na sednici Vlade Srbije je utvrđeno kako će oni biti raspoređeni. Propisano je da će se redosled prijavljenih bezbednjaka za stan na nekoj lokaciji utvrđivati na osnovu tri kriterijuma: staža, tačnog vremena elektronske prijave za kupovinu i prava prioriteta za kupovinu stana ako je reč o lokacijama u Beogradu i Novom Sadu.

Uredbe se primenjuju na pripadnike Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva pravde – Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, koji su u stalnom radnom odnosu u jednom od ovih državnih organa, kao i na pripadnike snaga bezbednosti koji su pravo na penziju ostvarili u jednom od ovih državnih organa, borce, porodice palih boraca, ratne i mirnodopske vojne invalide, piše "Blic".

Prioritet za kupovinu stana ima pripadnik snaga bezbenosti koji nema trajno rešenu stambenu potrebu. Oni koji žele da se prijave za kupovinu ovih stanova, to mogu da učine kada država raspiše javni poziv za prodaju, na sajtu ssb-srbija.rs. Po isteku roka određenog za podnošenje elektronskih prijava, utvrđuje se redosled osoba koje ispunjavaju propisane uslove. Taj spisak biće objavljen na istom sajtu.

Kako se ističe, podaci o stažu i vremenu korišćenja aplikacije imaju jednaku vrednost prilikom utvrđivanja redosleda. Ukoliko se na osnovu podataka za dva ili više lica utvrdi isti redosled, prednost će imati lice čija elektronska prijava je podneta bliže vremenu otvaranja aplikacije Vlade za pojedinačnu lokaciju.

Oceni vest:
0
9

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Slavko

  pre 114 dana i 15 sati

  Mogli ste ih na Klisu staviti malo da se urbanizuje.

  Oceni komentar:
  2
  5
 • Đoka

  pre 114 dana i 10 sati

  Mogli bi ste da gradite i za ostale mlade ljude koji ne mogu da reše stanbeno pitanje a ne samo za bezbednjake. Koja je razlika između mene koji recimo ne radim u vojsci ili policiji i od onog koji radi tamo? Zašto ne može recimo neki profesor, majstor, umetnik da kupi stan po toj ceni? Znam bar tri čoveka koji nemaju veze sa policijom i vojskom al su im izmuvali mame i tate preko nekih varijanti da dođu do tog stana. Pola njih i ima rešen stan ali mutljavina na sve strane. Pola će da se izdaju.

  Oceni komentar:
  2
  9
 • Nek i oni dobiju nešto

  pre 114 dana i 10 sati

  A, pa ne može. Ovi pendrecima i oružjem, suzavcima čuvaju državu.
  Da neki mogu bezbedno da kradu.
  Svaki gospodar ceni lojalnog slugu. Da ne kažem ono drugo.
  A ti što ti pominješ, e, pa oni će koliko sutra da demonstriraju.
  Zato njima nema stanova.
  Oni su sa druge strane.

  Oceni komentar:
  3
  3