"GRADSKO ZELENILO": Realizacija novih projekata u Kisaču, na Limanu, oko Železničke stanice...

"GRADSKO ZELENILO": Realizacija novih projekata u Kisaču, na Limanu, oko Železničke stanice...

Kako javlja "Gradsko zelenilo", u toku je realizacija nekoliko projekata očuvanja i unapređenja zelenila koje realizuje ovo javno komunalno preduzeće, a finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Jedan od značajnih projekata u prigradskim naseljima, kako se navodi u saopštnju, jeste uređenje zelenila u parku u Кisaču. U okviru pripremnih radova radnici  ovog preduzeća orezaće 71 stablo i ukloniti građevinski otpad sa preko 400 kvadratnih metara. Posle nasipanja humusa sledi sadnja pet komada divljeg kestena, sedam lipa, 13 crvenolisnih leski i 25 crvenolisnih jabuka. 

U parku u Кisaču biće postavljeno i 12 korpi za otpatke, kao i 14 klupa. Sve ovo proizvedeno je u stolarskoj radionici "Gradskog zelenila", kažu iz ovog gradskog preduzeća.

Povoljni vremenski uslovi koriste se i za izvođenje radova na uređenju zelenila u stambenom bloku između ulica Save Кovačevića, Bulevara kralja Petra Prvog, Кraljevića Marka i Bulevara Jaše Tomića. Pripremni radovi obuhvataju orezivanje blizu 200 stabala, skraćivanje krošnji jablanova na 1/3 visine i uklanjanje manje divlje deponije. Planirana je sadnja 97 stabala lišćara 31 četinara. Biće posađeno i 20 sadnica hibiskusa, 184 metra žive ograde i rekonstruiisani travnjaci ukupne površine oko 1.400 kvadratnih metara, poručuju iz "Zelenila".

Tokom sledeće nedelje trebalo bi da započne uređenje zelenila oko DIF-a, na prostoru između Sutjeske, Stražilovske i Lovćenske ulice i Bulevara cara Lazara. Projektom je predviđeno orezivanje 24 stabla i sadnja 50 stabala različitih vrsta: lipe, javora, ukrasne jabuke, piramidalnog hrasta, kuglastog bagrema itd. Biće podignuta i živa ograda u dužini od 52 metra i obnovljeni travnjaci na površini od 174 kvadratna metra, kaže se na kraju saopštenja JKP "Gradsko zelenilo".

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan