"HUMANITARNI PONEDELJAK": Ponavlja se akcija za Galinu Grnju

"HUMANITARNI PONEDELJAK": Ponavlja se akcija za Galinu Grnju

U ponedeljak, 16. septembra biće ponovljena humanitarna akcija na Štrandu posvećena dvoipogodišnjoj Galini Grnji iz Novog Sada.

Pre sedam dana loše vreme uticalo je na slabu posetu Štrandu, tako da je za našu malu sugrađanku sakupljeno svega 5.500 dinara. 

Galina Grnja rođena je sa rascepom mekog nepca i mikrocefalijom. Nepce je operisano pre godinu dana, ali devojčica i dalje jede samo pasiranu hranu. Potrebne su joj redovne vežbe kod logopeda, kako bi naučila da žvaće. Uz mikrocefaliju, Galina boluje i od cerebralne paralize, epilepsije, hipertonusa i mentalne retardacije. Zbog toga su joj, uz tretmane logopeda, potrebni i defektološki i fizijatrijski tretmani. Porodica iz Rusije nabavlja i suplemente, u nadi da će dati vidne rezultate.

Tog dana, kao i svakog ponedeljka do kraja kupališne sezone, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Кutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova, javljaju iz "Gradskog zelenila".

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan