ISTRAŽUJEMO: Gde u NS psi mogu da se obuku po poslednjoj modi, gde da proslave rođus, a gde da se okupaju bez šišanja

ISTRAŽUJEMO: Gde u NS psi mogu da se obuku po poslednjoj modi, gde da proslave rođus, a gde da se okupaju bez šišanja

Novi Sad nimalo ne zaostaje za svetskim gradovima kada je reč o mestima na kojima kuce mogu da se opuste, okupaju ili zabave.

Vrtići, hoteli, pekare, igraonice ili frizerski saloni mesta su gde je bio skoro svako od nas. Sada u lokale ovakve vrste mogu da idu i vaši četvoronožni prijatelji, jer se u poslednje vreme za njih otvara sve više specijalizovanih objekata. Bliži se i sezona godišnjih odmora, pa ukoliko ne vodite svog ljubimca na letovanje ili nemate kome da ga ostavite – u našem gradu postoje i mesta predviđena za to.Samouslužna i uslužna praonica "Dog Wash Bubble"

Praonica za pse "Dog Wash Bubble" na Bulevaru cara Lazara je jedini lokal ovog tipa u gradu gde vlasnik sam kupa svog psa, a moguća je i doplata uslužnog pranja, ukoliko želite da vašeg ljubimca okupaju zaposleni.

Upravo zbog olakšavanja ovog ne tako prijatnog posla, praonica sada ima redovne mušterije, te je godišnje obiđe oko 700 kuca, a obavi se više od 2.000 kupanja i četkanja.


Samouslužno kupanje pasa uz asistenciju zaposlenih košta 500 dinara. Cena je ista za sve veličine pasa, osim u slučaju kada je potrebno više od 10 minuta za kupanje, te se tada za dva minuta doplaćuje još 100 dinara. Vlasnicima je na raspolaganju sva neophodna kozmetika, čisti peškiri, fen za sušenje, četke, preparati za negu očiju i ušiju i makaze za sečenje noktiju.


Kada je reč o uslužnom kupanju pasa, raspon cena je od 600 do 1.500 dinara, u zavisnosti od veličine, dužine dlake i stepena zapuštenosti psa. U cenu je uračunato kupanje, sušenje, četkanje i, po potrebi, čišćenje očiju, ušiju i sečenje noktiju. Takođe, u ponudi imaju i mogućnost prevoza psa. Ova usluga košta između 1.200 i 1.500 dinara, opet u zavisnosti od veličine psa, stepena zaprljanosti, kao i dela grada u kom živite. Svi termini se zakazuju.

 

Vrtić za pse "Dog house"

Ako živite u Novom Sadu, a vaši psi ostaju kod kuće sami ili vam je potrebno čuvanje psa na sat ili dva, pa i na više dana, postoji mesto na kojem ih možete ostaviti od 8 do 16 časova, ali i duže, ukoliko putujete. "Dog house" nalazi se u Dalmatinskoj ulici, a u sklopu objekta nalazi se i ambulanta za kućne ljubimce.U ovom vrtiću vlasnici mogu da prepuste stručnjacima za dresuru, socijalizaciju, fizikalnu terapiju ili razbijanje strahova.

Kuća koja je adaptirana za pse ima sobu za spavanje, sobu za igru i vežbe spretnosti, prostoriju za rehabilitaciju kao i veterinarsku ambulantu u sklopu objekta. Dvorište se prostire na 700 metara kvadratnih i poseduje poligon za agility.


U centru "Dog House", osim čuvanja pasa, sprovode se principi bihejvioralne terapije u radu sa psima, pri korekciji neželjenih i pogrešno naučenih načina ponašanja i učenju poželjnih načina ponašanja, koristeći pritom principe senzitizacije, habituacije, klasičnog uslovljavanja.

 

"Dog Point"klub

Ukoliko odete do Karađorđeve ulice, naićićete na pravi mali raj za vašeg psa. Tu su dve veterinarske ambulante, za odrasle pse i za štence, hotel, igraonica, kao i salon za šišanje i negu.

"Dog point" nije klasična ambulanta, niti salon za šišanje, već svojevrstan kompleks u kojem pružaju sve neophodne informacije vlasnicima i negu ljubimcima.


Ovde možete čuti i korisne savete o ishrani pasa, a ako do sada niste bili na sličnom mestu, a želite da svom ljubimcu pružite odličnu negu, priuštite mu  jedan dan u igraonici, ili ako putujete na odmor a nemate gde da ostavite svog psa – prošetajte do ovog pravog malog "spa centra za pse", u koji ćete se sigurno ponovo vratiti.

 

Hotel i salon za pse "Dogs Empire"

U Igmanskoj ulici smešten je hotel za pse "Dogs Empire", u kojem vašem ljubimcu možete da proslavite "rođus". Proslava životinjskih rođendana  danas je postala skoro normalna stvar, jer većina vlasnika svoje ljubimce tretira kao članove porodice. Za proslavu rođendana obezbeđen je ekskluzivan prostor. Pet žurke organizuju se radnim danima od 18 do 21 čas, a ukoliko neki vlasnik želi svom ljubimcu da proslavi dan rođenja vikendom, oko termina se dogovara, a jedini uslov je da žurka za kucu traje do tri sata.


U okviru kompeksa imaju i "pet taksi", a sve u želji da izađu u susret svim klijentima koji zbog nedostatka vremena ili zbog udaljenosti nisu u mogućnosti da dovezu svog ljubimca do hotela i da ga ostave na beauty tretmanu ili u vrtiću.

 

"Mila Pet centar"

Ukoliko vodite psa na rođendan, valja ga za tu prigodu moderno obući i namirisati. Na sreću, "Mila Pet centar" je idealno mesto gde možete da po poslednjoj modi obučete svog ljubimca. Novosađanki Andrei Mladin inspiracija za šivenje odelaca za pse je njena maltezerka Mila.


"Mila Pet Fashion" je domaća marka koja teži da bude konkurentna sa cenama, a ovde možete da naručite, jaknice, gaćice, pidžame, mantiliće, leptir mašne, džempere i haljinice za pse. Sve porudžbine su onlajn.

Ukoliko želite da vaš pas bude unikatno obučen, šivenje se radi i po porudžbini. Od nedavno u ponudi imaju i "Mila Dog" parfeme – nežnog, osvežavajućeg, šarmantnog i nenapadnog mirisa, ali dugotrajnog efekta, te ga stoga psi odlično podnose. Dovoljna je mala količina parfema da bi vaš ljubimac bio mirišljav i zaštićen od bakterija čitavog dana. Cena mu je 1.200 dinara.


Tekst:
Ljiljana Natošević Milovanović
Foto:
Aleksandar Jovanović, Pixabay.com, "Mila Pet Fashion"

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dare ns

  pre 854 dana i 10 sati

  Imam psa, podržavam negu, uzgoj, ljubav prema istim..., ali ovo je previše!!!

  Oceni komentar:
  0
  5