IZJZV: U Novom Sadu 7.746 aktivnih slučajeva korone, u Pančevu preko 2.000

IZJZV: U Novom Sadu 7.746 aktivnih slučajeva korone, u Pančevu preko 2.000

Institut za javno zdravlje Vojvodine i u jutrošnjem saopštenju ocenjuje epidemiološku situaciju u AP Vojvodini kao vanrednu, sa daljom tendencijom pogoršanja.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 1.946 novih slučajeva. U svim opštinama i dalje se registruju visoki nivoi obolevanja. Po broju novih slučajeva i dalje prednjače Novi Sad, Pančevo, Sremska Mitrovica i Kikinda, a potom Zrenjanin, Subotica i Sombor. Situacija je kritična posebno u Pančevu, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u AP Vojvodini je 21.743. Institut procenjuje da je taj broj daleko veći. Najveći broj registrovanih aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 7.746, potom sledi Pančevo sa više od 2.000 i Zrenjanin sa više od 1.000 registrovanih aktivnih slučajeva.

– Zdravstveni sistem je u izuzetno teškoj situaciji, gotovo kritičnoj situaciji. Zaposleni u zdravstvu ulažu maksimalne napore da održe funkcionisanje sistema – napominju u Institutu, dodajući da se u ovom trenutku na teritoriji svih opština i gradova u pokrajini situacija ocenjuje kao vanredna.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan