Javne montažne česme uklonjene s ulica zbog popravke

Javne montažne česme uklonjene s ulica zbog popravke

Srećom, nije reč ni o kakvim zahtevnim radovima.

Montažne javne česme, koje je JКP "Vodovod i kanalizacija" postavilo tokom Exita na 12 lokacija u gradu, nedavno su uklonjene.

Kako saznaje "Dnevnik", u ovom javnom gradskom preduzeću želeli su da vide reakcije Novosađana, ali i turista, kojih je najviše tokom pomenutog festivala, a koje su "više nego pozitivne".

- Naše preduzeće je uklonilo česme da bismo predupredili eventualni manji problem – zbog većeg hidrauličnog pritiska na hidrantu u odnosu na česme, moglo je doći do pucanja cevi na česmama, Da ih ne bi popravljali na licu mesta i smetali građanima, odneli su ih u magacin da podese mlaznice i spojnice. Nije reč ni o kakvim zahtevnim radovima i česme će uskoro biti ponovo postavljene. Blagovremeno ćemo obavestiti javnost na kojim lokacijama će biti montažne javne česme, a jedna se već nalazi na Кeju, kod Spomenika žrtvama Racije – kažu iz "Vodovoda" za "Dnevnik", dodajući da tokom probnog perioda nijedna česma nije bila oštećena.


Inače, montažne javne česme napravljene su tako da su dostupne svim uzrastima, osobama s invaliditetom i životinjama. Praktične su za korišćenje i imaju jednostavan sistem puštanja vode, a i modernog su dizajna, po ugledu na svetske gradove.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan