JKP "INFORMATIKA": Naplatna mesta počela s radom, lični podaci građana nisu ugroženi

JKP "INFORMATIKA": Naplatna mesta počela s radom, lični podaci građana nisu ugroženi

Iz JKP "Informatika" obaveštavaju građane da su nadležne službe preduzeća, kako je i najavljeno dan ranije, pokrenule novi sistem. Od jutros, njihova naplatna mesta nastavlila su sa redovnim radom, te je ponovo moguće plaćati račune objedinjene naplate i vršiti ostale uplate.

Kako se navodi u saopštenju, u toku je obrada i priprema računa za februar i oni će u planiranom roku biti isporučeni građanima. Od utorka radi i Uprava za urbanizam i građani su mogli da nastave sa procedurama koje su bile u zastoju.

Do kraja dana sa radom bi trebalo da nastavi i Gradska poreska uprava, a radi se i na uspostavljanju sistema Predškolske ustanove, te se očekuje da će od četvrtka i oni uobičajeno raditi. Do petka će ponovo biti u funkciji i video-nadzor grada Novog Sada.

Nisu tačne tvrdnje pojedinih medija da su ugroženi lični podaci građana, jer njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada, a i nalaze se na drugim platformama. Ulažu se svi raspoloživi resursi da se uspostavi kontrola i na ostalim delovima informacionog sistema koji je od ponedeljka bio u prekidu zbog velikog hakerskog napada. Pored zaposlenih iz našeg preduzeća, uključene su i mnoge IT kompanije iz zemlje i inostranstva, kao i stručna lica iz visokotehnološkog kriminala, kako bi otključali zaključane podatke – kaže se na kraju saopštenja iz ovog gradskog preduzeća, te dodaje da očekuju brzo razrešenje i uspostavljanje rada svih službi.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan