KAĆ: Petrovdansko naselje dobija kanalizaciju (FOTO)

KAĆ: Petrovdansko naselje dobija kanalizaciju (FOTO)

Radovi na izgradnji 1660 metara fekalne kanalizacione mreže, 1700 metara atmosferske kanalizacije i jedne crpne stanice počeli su 5. februara u Petrovdanskom naselju u Kaću.

Predviđeno je, prema ugovoru, da radovi traju 150 dana, a gradilište je danas obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Rešavanjem problema atmosferske i fekalne kanalizacije u Kaću, kompletno naselјe će biti opremlјeno u pogledu vodosnabdevanja i kanalizacije, tako da možemo reći da je Kać jedno od komunalno najopremlјenijih i nauređenijih prigradskih naselјa. Ovo je pre svega postignuto zahvalјujući podršci žitelјa Petrovdanskog naselјa koji su nam pomogli da prikupimo svu neophodnu saglasnost i dozvole – naglasio je Vučević.


Iz gradskog budžeta, preko Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, uloženo je 87 miliona dinara, a u planu je da se u ovom naselju urade i priključci, asfaltiraju putevi i ulice.

Grad je ulagao i u druga područja Mesne zajednice Kać – skoro 35 miliona dinara investirano je u potpunu rekonstrukciju Ulice Delfe Ivanić, kao i u obnovu stare zgrade Osnovne škole „Đura Jakšić“, navodi se u saopštenju.


- Ono što sledi jeste nadogradnja obdaništa, ulaganje u javnu rasvetu, asfaltiranje glavnog puta, rekonstrukcija zgrade Mesne zajednice i drugo - rekao je gradonačelnik.

Izvođač radova je „Bulevar Company“, a ugovorena vrednost sa PDV-om iznosi 87 273 049 dinara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan