KCV otvara dnevnu bolnicu Klinike za medicinsku rehabilitaciju na Mišeluku (FOTO)

KCV otvara dnevnu bolnicu Klinike za medicinsku rehabilitaciju na Mišeluku (FOTO)

U prostorijama bolnice na Mišeluku, danas se otvara Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa  mišićno-skeletnim oboljenjima.

S obzirom na višestruko povećanje broja pacijenata na godišnjem nivou koji zahtevaju detaljnije praćenje, kao i multimodalni tretman, ukazala se potreba za povećanjem prostornih kapaciteta, kao i nabavkom opreme za pružanje usluga velikom broju pacijentata sa hroničnim oboljenjima mišićno-skeletnog sistema – navodi se u sopštenju KCV-a.

S obzirom na rast broja bolesnika u dnevnoj bolnici, ukazala se i potreba za edukacijom mladih lekara koja se, kako navode, kontinunirano sprovodi.

Iz KCV-a ističu da je cilj je da se u relativno kratkom vremenskom period sprovede brža dijagnostika (radiološka dijagnostika- dijagnostički ultrazvuk mišićno-skeletnog sistema, kvantitativno-senzorno testiranje pacijenata, laboratorijska obrada) i rehabilitacioni tretman u jednom prostoru.

Novootvorena Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa  mišićno-skeletnim oboljenjima KCV-a, u prostorijama bolnice na Mišeluku, biće u mogućnosti da obuhvati dvostruko veći broj pacijenata, što znači da će kapacitet bolnice na dnevnom nivou biti 50 pacijenata.


Iz Kliničkog centra Vojvodine podsećaju da su u prethodnom periodu, u prostorijama bolnice na Mišeluku otvoreni: Odsek za mentalno zdravlje u zajednici, Centar za palijativno zbrinjavanje, Dnevna bolnica Klinike za urologiju (terapija LHRH agonistima, BCG terapija i redovne promene urinarnih katetera), a od danas i – Dnevna bolnica za dijagnostiku i rehabilitaciju pacijenata sa  mišićno- skeletnim oboljenjima.

Zbog rekonstrukcije objekata KCV-a, u prostorije bolnice na Mišeluku trenutno su preseljene Klinika za otorinolaringologiju i hirurgiju glave i vrata, Klinika za oftalmologiju, Centar za hemodijalizu Klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju KCV. Pored navedenog, u prostorijama ove bolnice, svim pacijentima je dostupna radiološka i laboratorijska dijagnostika.

Oceni vest:
5
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kad je mnogo

    pre 115 dana i 8 sati

    Čuo sam na televiziji statistiku, da imamo 800.000 registrovanih invalida, prema invalidskim penzijama.
    Stoga, emisija na televiziji "Nas ima 10%", ima smisla.
    Ono što nema smisla, to je da na izmaštanih 6,5 miliona stanovnika, za koje se tvrdi da žive u Srbiji, po raznim tvrdnjama ima od 1.200.000 do 1.800.000 zaposlenih - a imamo 800.000 invalida.
    Meni je to mnogo. Zaista mnogo. Svaki osmi živući stanovnik Srbije je invalid?
    Saobraćaj je verovatno generisao najviše.

    Oceni komentar:
    1
    6
  • Zdr radnik

    pre 115 dana i 1 sat

    I dalje upadljivo losa organizacija zdravstvene sluzbe, institut u Kamenici i Klinicki centar su administrativno u razlicitim drzavama, a isti grad, samo Dunav izmedju
    Gde ce se pozicionirati Kovid bolnica?

    Oceni komentar:
    0
    1