Kineski festivala svetla i ove godine u Limanskom parku

Kineski festivala svetla i ove godine u Limanskom parku

Tradicionalna svetlosna čarolija i ove godine obasjaće Novi Sad i Beograd u okviru "Kineskog festivala svetla" (KFS) od 31. januara do 13. februara 2022. godine.

U Limanski park u Novom Sadu i na Sava Promenadu ispred Galerije u Belgrade Waterfrontu stižu nove igre svetlosti koje je osmislila grupa umetnika iz provincije Sičuan, donoseći duh tradicije i simbolike drevne Kine.

Inicijator i osnivač festivala, umetnik Slobodan Trkulja, najavio je da ove godine KFS donosi još više radosti i više svetlosti, kao i brojne novine. Limanski park u Novom Sadu svetleće kao nikada do sada uz dva kineska zmaja, životinjsko carstvo, magične jelene, čarobne ribe i mnoge druge atraktivne svetlosne instalacije.


U organizaciji "Balkanopolis centra za modernu tradiciju", pod generalnim pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Grada Novog Sada, uz pokroviteljstvo grada Beograda i podršku ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji, biće održan četvrti po redu "Kineski festival svetla" u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti kineska Nova godina kod nas. Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje.

Lampioni osvetlili grad


I ove godine ćemo uz fantastične svetlosne instalacije dočekati kinesku Novu godinu u Beogradu i Novom Sadu i na taj način doprineti još većem zbližavanju naroda Srbije i Kine koje vežu tradicionalno prijateljstvo i izuzetno bliski odnosi. Raduje me što se tradicija nastavlja i što sve više ljudi privlači ova šarena postavka koja podseća na svet kineskih bajki. "Kineski festival svetla" će i ovog puta biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima prošetate i na siguran i bezbedan način posetite svet kreativne igre svetla – poručuje Trkulja.

 


"Kineski festival svetla" će svečano biti otvoren 31. januara od 17 časova na Sava Promenadi spektakularnim vatrometom u organizaciji grada Beograda. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će biti uključeni svakog dana od 17h.


Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Sičuana. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji je zanimljiv svim generacijama.

Oceni vest:
7
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan