KON: Postoji otpor onih koji treba da kažnjavaju nepoštovanje mera

KON: Postoji otpor onih koji treba da kažnjavaju nepoštovanje mera

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da smatra da postoji otpor onih koji treba da kažnjavaju za nepoštovanje epidemioloških mera, iako su pružili značajne dokaze da su sprovodili kontrole, ponavljajući da bi građani trebalo da nose maske.

Kon je za RTS rekao da je više puta pisao šta se mora činiti i kako građani da se ponašaju, napominjući da je Beograd mesto odakle će ići "rasejavanje".

Bilo je predloga za skraćenje radnog vremena, rekao je Kon odgovarajući na pitanje da li će se u Beogradu primeniti model iz Novog Pazara da kafići i restorani rade od 21 sat.

– Ne možemo da dozvolimo da popunimo bolnice i nemamo gde da smestimo ljude. Moramo da smanjimo priliv. Imamo nepovoljnu situaciju u Beogradu, sa tendencijom pogoršanja. Naznaka dobrog je da smo imali 980 za petak, a u utorak 943. Dakle, ne ide i dana u dan naviše, ali moramo da sačekamo još par dana, u nedelji smo kad je virus vrlo aktivan u Beogradu – istakao je Kon.

Kon je rekao da se slaže sa svim onim što su predložili lekari okupljeni u organizaciji "Ujedinjeni protiv kovida" i ukazuje da ne treba misliti da nijedan od tih predloga nije razmatran na Kriznom štabu.

Neko misli da treba da bude javna debata medicinskog dela štaba protiv drugog dela Kriznog štaba, rekao je on.

Epidemiolog je upozorio da su klubovi i industrija zabave mesta gde se virus mnogo više i brže širi.

Prema njegovim rečima, prošle nedelje je bilo dva i po puta više registrovanih slučajeva zaraze u školama, i to najviše u srednjim, ali još nema razloga za potpuni prelazak na onlajn nastavu.

Oceni vest:
0
3

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan