Kritična masa i biciklistički bioskop povodom Svetskog dana bicikla u NS

Kritična masa i biciklistički bioskop povodom Svetskog dana bicikla u NS

Povodom Svetskog dana bicikla 3. juna novosadski biciklisti okupljeni oko Kritične mase voziće se ulicama grada, dok u večernjim časovima Novosadska biciklistička inicijativa organizuje filmsku projekciju za bicikliste na otvorenom na Spensu.

Novosadski biciklisti okupiće se u nedelju 3. juna u 11 sati kod novosadske "katedrale" (Trg slobode) i obeležiće Svetski dan bicikla vožnjom kroz Jevrejsku, Futošku, Futoškim putem, Bulevarom patrijarha Pavla, Bulevarom oslobođenja, sa završetkom u Limanskom parku gde se nastavlja sa neobaveznim druženjem. Pred kraj vožnje organizatori su spremili iznenađenje za sve prisutne. Vožnji može da se priključi svako na biciklu, dužina rute je oko 8,5 kilometara, a trajanje vožnje oko 45 minuta. Učesnicima se preporučuje da zbog očekivanih vrućina ponesu osveženje.

 

U večernjim satima ljubitelje filma na dva točka očekuje druženje na Spensu uz biciklistički bioskop "Ride in Cinema". Na repertoaru je holandski film "De Marathon", o mehaničarima koji otkrivaju da duguju više desetina hiljada eura poreza i odlučuju se na nesvakidašnji način rešavanja problema. Projekcija počinje u 21 sat na stepeništu kod službenog ulaza za sportiste (amfiteatar). U toku projekcije, na čuvanju parkiranih bicikala biće angažovani volonteri. U slučaju kiše, projekcija se odlaže. Biciklistički bioskop su podržali Ambasada Kraljevine Holandije, SPC Vojvodina i OPENS 2019.

Ujedinjene nacije su zvanično proglasile Svetski dan bicikla u aprilu i prvi put se obeležava ove godine. Osim u Novom Sadu, vožnje će biti organizovane u Šapcu, Kruševcu, Somboru i drugim mestima.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan