Kroz programe Edukativnog centra obuke prošlo 2.150 polaznika

Kroz programe Edukativnog centra obuke prošlo 2.150 polaznika

U protekloj godini kroz programe Edukativnog centra obuke prošlo oko 2.150 polaznika, a predstavljeni i novi kursevi.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i direktor Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama Novi Sad Đurađ Milanović, održali su konferenciju za medije povodom novog ciklusa obuka u ovoj obrazovnoj ustanovi.
 
Predstavljeni su i kursevi koji se prvi put održavaju u Edukativnom centru, poput obuke za menadzera za marketing na društvenim mrežama, za poslovni i diplomatski protokol, kao i obuka za negu kose i tela.

Novi ciklus obuka podrazumeva veb dizajn, engleski i nemački jezik, Office 365, osnovnu informatičku obuku, znakovni jezik, obuku za početnike u poslovanju, vođenje poslovnih knjiga, kuvare, gerontonegovatelje, pedikir, manikir, frizere, i rukovaoce građevinskim mašinama.

Potpredsednik Đoković je naveo da je u protekloj godini kroz programe Edukativnog centra obuke prošlo oko 2.150 polaznika.

- Pored standardnih obuka za zanimanja i delatnosti koje su do sada postojale, uvode se nove, poput marketing menadzera na društvenim mrežama, kao i obuke za širok spektar državnih institucija, lokalnih samouprava, ali i za ugostiteljsko-turističke delatnosti. Centar je akreditovan od strane Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave za održavanje programa stručnog usavršavanja zaposlenih državnoj upravi i u jedinicama lokalne samouprave. Ovo će predstavljati sistem koji će se nadovezati na državnu akademiju za državnu upravu - rekao je Đoković i dodao da je Sekretarijat sa rukovodstvom Edukativnog centra i uz podršku Pokrajinske vlade, uspeo da sačuva Edukativni centar od prestanka poslovanja i mogućeg gašenja, pri čemu su građani Vojvodine stekli trajno vlasništvo nad Centrom.

- Nastojimo da unapredimo poslovanje Edukativnog centra kako bi se i što više ljudi obučilo za deficitarna zanimanja, te da se kroz zajedničku saradnju sa Sekretarijatom i nacionalnom službom za zapošljavanje omogući licima da nakon prekvalifikacije i dokvalifikacije dođu do samozaposlenja ili novog radnog mesta - dodao je Đoković.

Direktor Edukativnog centra Đurađ Milanović je istakao da je već započeto sa jedanaest obuka koje sprovodi Centar, te da se do kraja 2018. godine očekuje uvođenje novog ISO 4063 standarda iz obuke za zavarivanje. Uvođenje novog standarda je rezultat učešća Edukativnog centra u međunarodnom IPA projektu, čiji je nosilac Vojvođanski metal klaster (VMC). Projektom je predviđeno umrežavanje metalske industrije u pograničnom regionu.

- Posebno je važno istaći da Edukativni centar participira na sve međunarodne konkurse od značaja za poslovanje Centra, zajedno sa našim partnerima, za koje smatramo da bi podigli nivo kvaliteta rada. Trudimo se da pratimo savremene trendove i ovim najavljujemo i članstvo Edukativnog centra u Asocijaciji obrazovnih ustanova koje se bave obrazovanja odraslih u Evropskoj uniji-  rekao je Milanović.

Svi programi obuka koje predviđa Edukativni centar su u procesu akreditacije pred Ministarstvom prosvete Republike Srbije.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan