Kružna autobuska linija uskoro spaja Sajlovo i Veternik

Kružna autobuska linija uskoro spaja Sajlovo i Veternik

Od kraja leta na gradskim ulicama i autobusi sa oznakama 51A i 51B.

JGSP "Novi Sad" planira da od 1. septembra uvede kružnu autobusku liniju koja će spojiti Sajlovo i Veternik i istovremeno obezbediti stanovnicima ovih naselja dodatne polaske ka gradu, javlja 021.rs.

Kako su u gradskom saobraćajnom opreduzeću naveli za taj gradski portal, nova linija biće obeležena brojevima 51A i 51B, a uvodi se nakon apela stanovnika Veternika i Sajlova da se ova dva naselja povežu i da se pojača veza tih naselja s drugim delovima Novog Sada.

U GSP dodaju za 021.rs da je već određena trasa, koja će se u budućnosti možda i promeniti.

- Već duži period razmatra se mogućnost reorganizacije prevoza prigradske linije za Veternik. U postojećim okolnostima, a na osnovu prethodno sprovedene analize i rezultata sistemskog brojanja putnika na linijama za Veternik i Sajlovo, predloženo je uvođenje kružne linije broj 51 (Novi Sad – Sajlovo – Veternik – Novi Sad/Novi Sad – Veternik – Sajlovo – Novi Sad), sa eventualnim izmenama i korekcijom trase po završetku najavljene rekonstrukcije Ulice Dragoslava Srejovića (i slično). Takođe, dugogodišnja učestalost zahteva stanovništva Veternika, upućenih preko tamošnje mesne zajednice, bio je povod da se razmotri uvođenje nove linije. Razlog za uvođenje je skraćenje vremena putovanja, povezanost naselja (i šire) sa gradskim grobljem i drugim delovima grada Novog Sada (Detelinara, Železnička stanica...) – kažu za 021.rs u JGSP "Novi Sad".

Oceni vest:
4
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan