"LIFE SCAN": Magnetna rezonanca i ultrazvuk na najnovijim aparatima uz Al tehnologiju

"LIFE SCAN": Magnetna rezonanca i ultrazvuk na najnovijim aparatima uz Al tehnologiju

U dijagnostičkom centru "Life Scan", koji je u Novom Sadu otvoren sredinom januara, magnetna i ultrazvučna snimanja obavljaju se najnovijim aparatima marke Simens, koji pacijentima pružaju bolji kvalitet i osećaj komfora. Mogućnost snimanja celog tela, magnet srca, internacionalni konsultanti i pristupačne cene, samo su neke od prednosti ove ustanove.

"Life Scan" se nalazi na Novom naselju, na Futoškom putu 16 c (ugao Futoškog puta i ulice Stevana Hristića), sa pristupačnim parkingom, a brojevi telefona na koje možete da zakažete preglede su 021 382 83 83 i 060 50 50 150.


Jedini u gradu imamo najsavremeniji Simens aparat za magnetnu rezonancu, sa poslednjom tehnologijom softvera DeepResolve, u kojoj se koristi Al veštačka inteligencija, što daje precizniju sliku i niz drugih benefita. Za njega je specifično to što pregledi traju kratko, najčešće svega petnaestak minuta, umesto uobičajenih 30 do 40. Pored toga, radi mnogo tiše, ima unutrašnju ventilaciju i, što je nekim pacijentima prilično važno, manje je klaustrofobičan za pacijente od svih dosadašnjih modela. Simens je inače vodeći proizvođač u ovoj oblasti, više od 50 posto aparata u svetu su njihovi – saznajemo iz "Life Scan"-a.

Ovo je jedina ustanova u kojoj se može uraditi magnetna rezonanca celog tela. Ova mogućnost koristi se u cilju skrininga, odnosno preventivnog sistematskog pregleda, ali i kod praćenja nekih malignih bolesti.


Prednost ovog aparata je i što može da se snimi magnet srca, što je veoma zahtevan i kompleksan pregled i retko gde se radi. Indikacije za taj pregled su kardiološke. Radi se i snimanje krvnih sudova glave, koje je važno zbog rane dijagnostike eventualnog postojanja aneurizme, koje je na našem podneblju učestalo a najčešće ne daje specifične simptome. Ovakvi pregledi spašavaju živote – navode naši sagovornici.

Iz ove ordinacije naglašavaju da magnetna rezonanca ne zrači i nema nikakvo štetno dejstvo za organizam, a mogu da se snimaju svi uzrasti, uključujući i trudnice. Pored pomenutih, ovde možete uraditi magnetnu rezonancu glave, kičme, hipofize, vrata, dojki, abdomena, karlice, kukova,srca, enterografiju, kolonografiju...


Aparat za ultrazvuk
takođe je najmoderniji i nabavljen direktno od istog proizvođača, a poseduje četiri ultrazvučne sonde visoke rezolucije, što omogućava detaljan prikaz unutrašnjih organa. Namenjen je obavljanju svih ultrazvučnih pregleda, a najčešće su to gornji i donji abdomen, karlice, prostate, urinarni trakt, dojke, meka tkiva, vratne regije, štitna žlezda, testisi, DOPLER arterija i vena gornjih i donjih ekstremiteta, bubrežnih arterija, AV fistula, kao i drugih dostupnih vaskularnih struktura.

Pored savremenih aparata, izuzetno je važna i sama stručnost radiologa koji očitavaju rezultate. Iz tog razloga, veoma se vodilo računa o selekciji konsultanata.

Imamo radiologe sa ogromnim znanjem i iskustvom, a neke od naših kolega imaju i inostrane licence. Deo stručnog tima su i lekari koji rade u inostranstvu i njih konsultujemo kad god postoji potreba – ističu iz ovog dijagnostičkog centra, dodajući da nalazi budu gotovi brzo, najčešće u roku od dva dana.


S obzirom na to da njihovi aparati rade brže, cene pregleda su im iste ili niže od konkurencije.

Na kraju, ali ne manje važno, čitav ambijent je osmišljen da bude prijatan i udoban, a u čekaonici postoji i kutak za decu, ukoliko vodite mališane sa sobom, gde se oni mogu zabaviti.

Radno vreme dijagnostičkog centra od ponedeljka do petka je od 8 do 20 časova, a subotom od 8 do 14.30 časova. "Life Scan" nalazi se na Futoškom putu 16c (ugao Futoškog puta i ulice Stevana Hristića), brojevi za zakazivanje su 021 382 83 83 i 060 50 50 150, a više informacija možete pogledati i na njihovom sajtu.

Oceni vest:
20
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Ljubinka

  pre 37 dana i 18 sati

  Postovani
  Jeli MR jacine 1,5 T ili vise? Koliko je vreme snimamja za kompletan abdomen, a koliko je vreme za mag rezonacu kompletne kicme,a koliko karlice sa kukovima?
  Da li se moze snimati odjednom cela kicma karlica i kukovi?
  Sto se tice klaustrofobicnh ljudi, da li je aparat vise orvoren nego kod ostalih aparata za snimamje MR?
  Srdacan pozdrav

  Oceni komentar:
  2
  4
 • Redakcija

  pre 35 dana i 9 sati

  Ljubinka, najbolje je da se javite na brojeve telefona 021 382 83 83 i 060 50 50 150, pa će Vam osoblje odgovoriti na sva pitanja.

  Oceni komentar:
  0
  1