"LOKOMOTIVA 2019": Radionica "sloboDA" – mladi kreiraju rešenja za glavni novosadski trg

"LOKOMOTIVA 2019": Radionica "sloboDA" – mladi kreiraju rešenja za glavni novosadski trg

Uz podršku programa "Lokomotiva – lokalna omladinska inicijativa", u prostoru Društva arhitekata Novog Sada, od 2. do 4. oktobra realizovaće se radionica za studente i studentkinje arhitekture pod nazivom "sloboDA".

Ideja radionice jeste da mladi, analiziranjem obrazaca korišćenja glavnog novosadskog trga, promišljanjem njegovog značaja i uloge u gradu, kroz svoj rad dođu do novih, održivih i kreativnih rešenja za njegovu transformaciju koja za cilj ima povećanje vremena koje ljudi žele da provedu na ovom prostoru. Trg slobode trebalo bi da može da isprati menjanje svojih korisnika i korisnica i njihovih potreba, da se prilagodi današnjim, ali i nekim budućim zahtevima – navodi se u saopštenju organizatora.


Dvadeset učesnika i učesnica, tokom tri dana, imaće priliku da svoja konceptualna rešenja predstave i putem maketa, koje će izrađivati od svakodnevnih materijala i na taj način steći dragoceno iskustvo rada sa onim što imaju.

Radionicu su osmislile Katarina Dojčev, Tanja Tubić i Violeta Stefanović, a realizovaće se kao deo četvrtog festivala arhitekture "Oktobarh" koji počinje danas, 1. oktobra, na Svetski dan arhitekture, i trajaće do kraja meseca. Više informacija o festivalu može se pronaći OVDE.


Program "LOKOMOTIVA 2019" realizuju udruženja "HMM...", "BalkanIDEA Novi Sad" i "Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO", uz podršku programa OPENS 2019, koji se sufinansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine i Ministarstva kulture i informisanja, kao i Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2019. godinu.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan