Masovnija vakcinacija Novosađana počinje za desetak dana

Masovnija vakcinacija Novosađana počinje za desetak dana

Za nepuna tri dana, više od 150 hiljada građana iskazalo je interesovanje za vakcinaciju, a u Nacionalnom koordinacionom timu za imunizaciju napominju da bi narednih dana i nedelja, mogla da počne masovna imunizacija građana, koja bi trebalo da bude okončana sredinom jula.

Prvi punkt biće oformljen na Beogradskom sajmu, dok će se u ostalim gradovima aktivirati sukcesivno. Vakcinacija zdravstvenih radnika teče nesmetano širom zemlje. Danas i sutra, prvih 200 doza Fajzerovih vakcina primiće lekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja "Novi Sad".

Mi smo napravili plan, pošto imamo 200 zaposlenih koje planiramo danas i sutra da uradimo. Pošto vakcina ima rok trajanja van zamrzivača od pet dana, mi planiramo da to uradimo u roku ova dva dana  – kaže Nenad Vukas, koordinator vakcinacije u Domu zdravlja "Novi Sad", a prenosi RTV.

Prvog dana odazvali su se svi prijavljeni radnici, a nakon anketiranja i davanja saglasnosti, sledi vakcinacija ostalih lekara i nemedicinskog osoblja.

Kako je Radio televiziji Vojvodine potvrđeno u Domu zdravlja "Novi Sad", sve mobilne ekipe, više od 15 takvih ekipa, spremne su i za predstojeću masovnu vakcinaciju građana, koja bi ovde u Novom Sadu trebalo da započne za desetak dana.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan