Merkator prodaje tržni centar u Novom Sadu

Merkator prodaje tržni centar u Novom Sadu

Merkator grupa u sklopu finansijske konsolidacije vrši procenu vrednosti nekretnina u regionu i planira njihovu prodaju, saznaje Beta u toj kompaniji.

Taj postupak je deo strategije Merkator grupe iz 2014. godine, kako bi prodajom nekretnina i u Srbiji kompanija smanijila bankarske dugove do nivoa koji, kako navode, oslobađa finansijska sredstava za dalja ulaganja u razvoj i investicije u narednom periodu.

Merkator je za procenu vrednosti nekretnina i zemljišta koje nije u funkciji i organizovanje tendera za njihovu prodaju angažovao konsultanske kuće JLL i Kolijers.

Procena je da je ukupna vrednost nekretnina koje Merkator grupa planira da proda u regionu oko 410 miliona evra.

Među tim nekretninama su i dve u Srbiji – Merkator centar u Novom Sadu i Roda FOB na Novom Beogradu koji se prostire na zemljištu od 100.000 kvadrata, a za koje već ima zainteresovanih kupaca.

Analize pokazuju da u celoj Merkator grupi najveći potencijal za razvoj ima maloprodaja u Srbiji jer se očekuje rast kupovne moći na osnovu očekivanog rasta bruto-domaćeg proizvoda, porasta zaposlenosti i stabilnog dinara.

Takođe je za rast prodaje Merkatora u Srbiji potencijal i to što najveći trgovinski lanci zauzimaju 26 odsto tržišta, a ostalo drže mali trgovci.

U okviru Merkatora S koji u Srbiji zapošljava 9.600 ljudi posluju Idea i Roda.

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan