Milan Dog završio u knjizi: Hronike (ne)stvarnog na 320 strana

Milan Dog završio u knjizi: Hronike (ne)stvarnog na 320 strana

Sve je krenulo nevino kao zezanje na društvenim mrežama pre godinu dana. Strip je zaživeo, postao hit dana, poprimio globalne razmere i zadobio na stotine hiljada poštovalaca. Tako se posle više od 400 objavljenih istraživanja nestvarnih pojava na dnevnom nivou, stiglo i do knjige.

Igor Lečić alijas Milan Dog detektiv nemogućih pojava objavio je hronike nestvarnog na 320 strana. Izveštaji sa terena u stripu su izašli iz štampe i očekuje se da uskoro krenu i promocije kapitalnog, originalnog, zanimljivog izdanja. Izdavač  dela "Milan Dog Ministarstvo vremena" je Kreativna radionica Bunker. Urednik izdanja je Quntin Gvero, dizajn i pripremu su radili Olivia Solis i Vladimir Joler, a cenzor je Bo. Svoje vešte prste je umešao i Zoran Janjetov. Cifra tiraža je "dosta", a ime štamparije moraćete da otkrijete sami. Još uvek nije poznata cena neobične knjige, ali se zna da je na poleđini ukrštenica "Milanka".Ministarstvo vremena je izdanje koje je teško žanrovski odrediti, a možda bi najpreciznije bilo reći da je to grafički dnevnik, koji tematski koketira s aktuelnim događajima, koji su varirali od aktuelnih dnevnopolitičkih tema, do bitnih fenomena i događaja koji su autoru bili zanimljivi, stoji u recenziji.

Milan Dog se pojavio na Fejsbuku i Tviteru kao uskok ili Tomas Pinčon ilegalnog strip univerzuma, jezzirajući fotostrip sa trash medijskim terorom. Ironizirajući taj isti, medijski teror, a dakako i povremeno upuštajući se i u autofikciju, Milan Dog je za kratko vreme stekao velik broj poklonika koji svakodnevno prate i isčekuju negov grafički esej. Bez pretencioznosti, ambiciozne afirmacije tehnike pretvaranja fotografije u strip, ali sa vrlo sofisticiranim odnosom prema tekstu u oblačićima,  Milan Dog je kombinovao: strasno i smešno, slobodu i odgovornost, svestan tehnike, jezika i trenutka kom svedoči. Doživljavajući ga kao dokumentaristu Ticijana Sklavija kog snabdeva ovdašnjom džabanom horora, koji bi forenzički Dilan Dog mogao obraditi, nije ni čudno što je mutirao sopstveni identitet, očekujući u znamenitom serijalu našu epizodu – naveo je Gvero u recenziji.Sve o ovom zanimljivom projektu možete pronaći na milandog.rs.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan