MINISTARKA: Građani sa zamenskim vaučerima imaće prednost u realizaciji turističkih aranžmana

MINISTARKA: Građani sa zamenskim vaučerima imaće prednost u realizaciji turističkih aranžmana

Svi građani Srbije koji su prošle godine uzeli zamenske vaučere, imaće ove godine prednost u realizaciji aranžmana, izjavila je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ističe da se, prema podacima JUTA, najveći broj ugovora o putovanjima prošle godine odnosio na Grčku, čak 85 odsto.

– Prema podacima JUTA, zaključeno je 140.000 ugovora, što znači da je reč o oko 220.000 građana koji bi trebalo da ostvare svoja prava. Oni će apsolutno imati prednost, mogu da očekuju do kraja godine da će moći da ostvare svoje vaučere u Grčkoj čim se otvori letnja sezona – rekla je Matić na zajedničkoj konferenciji za medije sa svojim grčkim kolegom Harisom Teoharisom.

Na pitanje kako će biti realizovani oni vaučeri u agencijama koje nisu dobile licencu, Matić je odgovorila da u Srbiji ima oko 100 agencija koje imaju licence, a druge koje nisu mogle da obezbede garanciju ili osiguranje vezano za putne aranžmane, prešle su na režim turističkih agencija koje rade kao posrednici.

– To ih ni u jednom trenutku ne sprečava da realizuju putovanja koja su prošle godine bila dogovorena – navela je   ministarka, a preneo Tanjug.

Upitana kome građani koji imaju pravo na zamenska putovanja da se obrate ukoliko agencija više ne postoji, Matić je rekla da se obrate turističkoj inspekciji, koja će reagovati i sigurno zaštiti prava putnika.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan