MUP apeluje na građane da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora

MUP apeluje na građane da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković apelovao je na građane da budu odgovorni, da ne ostavlјaju električne uređaje upalјene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva.

On je istakao da su požari u stambenim objektima najčešće uzrokovani lјudskim faktorom, nepažnjom i nemarom

Precizirao je da su najčešći uzroci požara neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uklјučeni električni uređaji bez nadzora. 

Apelujemo na građane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isklјučili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje – kazao je Milenković i dodao da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima.

 Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavlјajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa da se u njihovoj blizini ne nalaze zapalјivi materijali  poručio je  Milenković. 

On je pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193. 

Oceni vest:
6
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan